Rezultate negative pentru 120 de cadre medicale ale Spitalului Judeţean Alba testate pentru coronavirus

Rezultate negative pentru 120 de cadre medicale ale Spitalului Judeţean Alba testate pentru coronavirus

Testela au fost realizate la Alba Iulia

Niciunul dintre cele 120 de cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia testate nu este infectat cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până miercuri, 1 aprilie 2020, s-au recoltat probe biologice pentru depistarea COVID-19 de la 120 de cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.
 
Potrivit rezultatelor testelor, examinate în cadrul Laboratorului DSP Alba, niciunul dintre cele 120 de cadre medicale nu a fost infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Toate testele, efectuate până în prezent, au ieşit negative.
 
Testarea cadrelor medicale de la SJU Alba Iulia va continua în următoarele zile. Linia de testare aflată la DSP Alba a depăşit miercuri, 1 aprilie 2020, numărul de 400 de teste realizate de la punerea în funcţiune.

”Astăzi vom depăşi cifra de 400 de teste COVID 19 efectuate în Laboratorul DSP Alba de la punerea în funcţiune a liniei Real Time PCR pe care instituţia noastră a primit-o în comodat de la USAMV CJ (pana la acel moment fusesera efectuate aprox 120 teste la CJ). Ne mărim constant capacitatea de testare, de la o zi la alta, prioritatea noastră fiind protejarea cadrelor medicale din judeţ”, a spus directorul DSP Alba, Alxandru Sinea.
 
DSP Alba este prima instituţie de acest fel din ţară care face propria testare. În câteva zile va fi pusă în funcţiunea o a doua linie de testare, finanţată de compania Transavia pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: