Rezultate BAC 2019 Alba. Un singur absolvent a obţinut media 10.00. Clasamentele, după medie, alfabetic şi pe licee

Rezultate BAC 2019 Alba. Un singur absolvent a obţinut media 10.00. Clasamentele, după medie, alfabetic şi pe licee

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele la examenul de Bacalaureat 2019. în Alba, un singur absolvent a obţinut media 10.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, luni, în jurul orei 10.30, notele şi mediile. Eventualele contestaţii pot fi depuse astăzi, până la ora 16.00, în centrele de examen. Singura medie de 10 a fost obţinută de absolventa Călin Lorena Laura, profil Matematică-Informatică. de la Colegiul Naţional ”Titu Maiorescu” din Aiud. Alţi 11 elevi au fost notaţi cu media 9.90.
 
REZULTATE BACALAUREAT 2019, în Alba, în ordine alfabetică.
 
REZULTATE BACALAUREAT 2019, în Alba, după medie.
 
REZULTATE BACALAUREAT 2019 în Alba, pe licee.
 
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
– susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
– susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
– obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
 
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
 
În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, potrivit edu.ro.
 
În judeţul Alba, aproape 2.300 de candidaţi au susţinut probele scrise de examen, în perioada 1-4 iulie. Prima etapă a examenului de maturitate, în sesiunea de vară din acest an, s-a desfăşurat în perioada 3-13 iunie, cu probele orale. În urma acestora, candidaţii primesc calificative: experimentat, avansat sau mediu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: