Rezultate Bac 2017 Alba. Aproape 80% dintre absolvenţi au promovat examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu au aflat miercuri, 5 iulie, primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2017. În judeţul Alba, peste 2.400 de candidaţi au susţinut probele la Bac 2017. Patru dintre ei au fost eliminaţi din săli, pentru tentativă de fraudă, după ce au fost prinşi cu telefoane mobile.

UPDATE 2 Potrivit unui raport trimis, miercuri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, procentul de promovabilitate la Bacalaureat, nivelul judeţului, înainte de contestaţii, este de 79,76%, mai mare decât anul trecut când a fost 72,73%. La examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenţi 2.520, iar promovaţi 2.010, dintre care cinic cu media zece. La nivelul judeţului Alba au fost acordate, în total, 301 note de zece.

UPDATE 1 Rezultatele la examneul de Bacalaureat 2017 s-au publicat. Pentru judeţul ALBA le găsiţi AICI

Rezultatele au fost publicate de Ministerul Educaţiei pe pagina dedicată examenului, miercuri, 5 iulie, la ora 12.00. În Alba, un număr de cinci absolvenţi au obţinut media finală 10.00. Procentul de promovabilitate este de aproape 80%.

Rezultatele la Bacalaureat s-au afişat. Puteţi consulta notele pe edu.ro

Cei nemulţumiţi de note pot depune contestaţiile la centrele de examen, tot miercuri, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Acestea vor fi rezolvate în perioada 6-9 iulie, iar în 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Cele 12 centre de examen pentru probele scrise au fost organizate la: Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj, Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir, Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mures, Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni, Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Probele scrise au început luni, 26 iunie, cu testarea la Limba şi literatura română. Dintre cei 2.460 de candidaţi din Alba înscrişi, au absentat 52, cei mai mulţi la centrele de examen de la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, respectiv Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj. Miercuri, 28 iunie, a fost proba obligatorie a profilului. Candidaţii au dat testări la Matematică sau la Istorie. Dintre cei 2.482 de candidaţi înscrişi la această probă, au absentat 75. Trei dintre candidaţi au fost eliminaţi din examen, la Alba Iulia, Cîmpeni şi Abrud. Au folosit căşti pentru a copia sau le-a sunat telefonul în timpul probei.

În cazul tentativelor de fraudă la examen, candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Ultima probă la Bacalaurat 2017, sesiunea de vară, a fost vineri, 30 iunie, cea la alegere în funcţie de profil şi specializare. Dintre cei 2.504 candidaţi înscrişi (din care 848 la Geografie, 778 la Biologie, 433 la Logică, 200 la Informatică, 122 la Fizică, 91 la Chimie, 17 la Sociologie, 8 la Psihologie, 4 la Filosofie şi 2 la Economie), au absentat 72.

Citiţi şi:

FOTO Misterul ruinelor romane din Apuseni. Ce au descoperit arheologii în cea mai bogată zonă auriferă a României

Misterele Cetăţii Diodului, fortificaţia în care se refugiau în urmă cu sute de ani principii Transilvaniei

România lucrului prost făcut. Cum a cheltuit Primăria Alba Iulia 270.000 de euro pentru ştrandul inexistent

Tratament revoluţionar pentru cancer, disponibil oficial şi în România. Ce este şi cum funcţionează imuno-oncologia

Liceanul care a stat închis opt ani în temniţele comuniste. A aşteptat degeaba americanii care să salveze România de bolşevici

„Am stors bacşişul şi am stârpit corupţia“. Discursul lui Maniu din 1936, rostit pentru alegătorii de la Vinţu de Jos

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite