Revolta unei asistente care tratează bolnavi de coronavirus: „De trei săptămâni nu mi-am strâns copilul în braţe. Oare când veţi înţelege?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcela Vîlcan, asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, revine cu o nouă postare în care îşi exprimă revolta faţă de cei care ignoră recomandările autorităţilor.

Marcel Vîlcan transmite un mesaj pentru persoanele care ignoră recomandările transmise de autorităţi şi nu înţeleg eforturile depuse de cadrele medicale în această perioadă pentru siguranţa cetăţenilor.

Aceasta spune că a văzut „bulevardul plin de oameni în vârstă şi mame cu copii”, semn că oamenii „nu respectă nimic, nici pe ei înşişi”. Revoltată de situaţie, asistenta medicală a mai transmis că nu e dispusă să se sacrifice pentru „astfel de oameni”, care „îşi bat joc de tot efortul” depus de personalul medical. Marcela Vîlcan tratează în prezent o pacientă care este internată cu COVID-19 la Spitalul din Alba Iulia.

   

„JURNAL COVID-19 (STRIGĂTUL MUT)

Astăzi, pentru prima dată în ultimele 3 săptămâni, am fost nevoită să ies din traseul meu (serviciu – casă). Mare mi-a fost durerea să văd bulevardul PLIN de oameni în vârstă şi mame cu copii!

Oare, când veţi înţelege?

Oare, ce trebuie să se întâmple pentru ca voi să înţelegeţi?

Oare, ce ar trebui să facem noi, pentru ca voi să înţelegeţi?

Oare, ce ar trebui să facă autorităţile, pentru ca voi să înţelegeţi?

Dragii mei, oricât de mare îmi este iubirea pentru oameni, EU NU SUNT DISPUSĂ să mă sacrific pentru astfel de oameni care NU respectă NIMIC, care nu se respectă pe ei înşişi, pe restul nici atât, care îşi bat joc de tot efortul nostru! (A se înţelege metafora!!!)

Eu, de 3 săptămâni:

1. NU MI-AM STRÂNS COPILUL ÎN BRAŢE, NU L-AM MÂNGÂIAT, NU L-AM SĂRUTAT!

2. DORM SINGURĂ (atât cât reuşesc să o fac) ÎNTR-O CAMERĂ SEPARATĂ!

3. NU STAU ÎN CASĂ, PENTRU VOI!!! Cum n-aş sta, Doamne, cum n-aş profita, cum nu mi-aş petrece timpul cu familia mea, cum n-aş devora biblioteca, cum nu m-aş relaxa vizionând un film.

De 3 săptămâni încerc să spun, aşa cum pot mai bine STAŢI ÎN CASĂ!

Am epuizat toate mijloacele, strigătul meu mut, nu a ajuns la voi 

Dumnezeu să aibă milă de noi!

(…)

Eu MERG LA SPITAL PENTRU VOI!

VOI, ce faceţi?”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite