Restricţii de circulaţie la Alba Iulia în perioada sărbătorilor Centenarului. Străzile închise de 1 Decembrie şi limitările de trafic din 28 – 30 noiembrie

Restricţii de circulaţie la Alba Iulia în perioada sărbătorilor Centenarului. Străzile închise de 1 Decembrie şi limitările de trafic din 28 – 30 noiembrie

Harta evenimentelor de Centenar, de la Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a făcut public programul restricţilor de circulaţie ce vor fi impuse în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie pentru derulare în condiţii optime a manifestărilor dedicate Centenarului marii Uniri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorii solicită celor care doresc să participe la aniversarea Centenarului la Alba Iulia să ţină cont de capacitatea limitată de stocare în privinţa parcărilor şi să utilizez alternativele provizorii propuse. 
 
Pentru orientare, turiştii au la dispoziţie site-ul ziuaromaniei.ro, respectiv acest link https://ziuaromaniei.ro/info-utile/. În afara zilelor de 28 şi 29 noiembrie, când interdicţiile vizează zona de repetiţii pentru ceremonialul militar, începând cu 30 noiembrie de la ora 14.00 (excepţie situaţia în care se constată valori crescute de trafic înainte de ora 14.00) se va activa sistemul de parcaje suplimentar, cu preluare din staţiile aferente de către operatorul de transport public. 
 
În ziua de 30 noiembrie, locuitorii municipiului vor putea circula, in afara perimetrelor destinate ceremoniilor, ţinând cont de recomandarea de a utiliza autovehicule cat mai puţin cu putinţă. De altfel, este esenţial ca pentru a păstra un echilibru în trafic, acolo unde este posibil, să se utilizeze curţile şi parcările interioare. Turiştii cărora li s-a garantat spaţiu de parcare de către unităţile de cazare, vor putea ajunge pana la destinaţie şi în data de 30 noiembrie. Pentru ziua de 1 decembrie accesul auto va fi limitat total, iar maşinile vor fi dirijate exclusiv către parcările temporare, de către poliţişti şi voluntari. Se evidenţiază trei rute majore, trasate cu roşu, galben şi albastru, pe care vor circula la interval de 15 minute autobuzele STP. Proprietarii autoturismelor care vor fi parcate în jurul oraşului vor primi tichete cu numărul parcării şi linia de autobuz pe care aceasta este situată.
 
 
”Cei care veneau acum 100 de ani la Alba Iulia pentru Marea Unire veneau, probabil, cu căruţe, trenuri şi, cel mai des, grupuri uriaşe venind pe jos de la zeci, sute de km. Revenind în prezent, vreau să cred că e legitimă rugămintea pe care o adresez fiecărui albaiulian: pentru 2 zile să renunţe sau măcar să reducă la minim «consumul» de maşină personală şi să folosească transportul public, cei care stau la casă să parcheze în interiorul curţilor, totul pentru a lăsa cât mai libere drumurile publice. Pentru a ne dovedi cu toţii gazde perfecte şi practic, nu doar declarativ. Colegii mei vor actualiza permanent informaţiile legate de străzile închise circulaţiei. Ceilalţi colegi, din Poliţia Locală, vor avea şi ei misiuni speciale de Centenar aşa că apelez la spiritul civic al albaiulienilor, să încerce să îi înţeleagă înainte să sune şi alerteze pentru probleme minore. O dată într-o sută de ani, putem face acest efort de a renunţăm la o parte din «confort»”, a declarat primarul Mircea Hava. 
  
În zilele de 28 şi 29 noiembrie 2018 între orele 09:00 – 16:30 se vor institui restrictii pe traseul: Parcul auto MApN Schit (str. Lalelelor) – bd. Încoronării – bd. 1 Decembrie 1918 – bd. Horea – Calea Moţilor (de la intersecţia cu bd. Horea până la Stadion) – bd. Revoluţiei 1989 (la nevoie în caz de blocaj de la Stadion în dr. pe bd. Republici), iar pentru personal str. Cloşca. În cazul în care în zilele de 28 şi 29 nu se pot derula antranamentele, Comisia avizează la solicitarea MApN – UM 02565, blocarea traficului în data de 30.11.2018 în acelaşi interval orar (12:00-17:00).
 
În data de 30.11.2018 se vor institui restricţii:
- începând cu ora 10:00 bd. Ferdinand I, Ion I.C. Brătianu şi str. Ardealului, până la ora 11:30;
- începând cu ora 14:00 se restricţionează traficul la intrările în Municipiul Alba Iulia cu excepţia riveranilor, respectiv str. Al. I. Cuza, str. Mărăşeşti, str. Regimentul 5 Vânători, str. Brânduşei şi str. Zlatnei (DN 74) până în data de 01.12.2018 la ora 07:00;
 
În data de 01.12.2018:
-  începând cu ora 07:00 la intrările în Municipiul Alba Iulia, respectiv str. Al. I. Cuza, str. Mărăşeşti, str. Regimentul 5 Vânători, str. Brânduşei şi str. Zlatnei (DN 74) cât şi toate străzile din municipiu cu excepţia: str. Zlatnei (DN74) – Calea Moţilor până la intersecţia cu bd. Republicii, bd. Republicii – str. Tudor Vladimirescu (de la intersecţie cu bd. Republicii) – str. Al. I. Cuza şi Regimentul V Vânători de Munte. Deplasarea pe aceste artere se face doar pe sens de ieşire din Municipiul Alba Iulia;
 
În data de 02.12.2018:
- în intervalul orar 16:00 – 22:00 pe bd. 1 Decembrie 1918 de la intersecţia cu str. Vasile Goldiş până la intersecţia cu str. Cloşca, str. Nicolae Iorga, str. Mihai Viteazul, str. Aurel Vlaicu şi str. Crişan.
 
Se exceptează mijloacele de transport în comun (STP) care vor circula pe traseele stabilite. Se exceptează autospecialele IPJ, IJJ, SAJ, ISU, MApN şi autoturismele autorizate special care vor purta însemne distinctive. În situaţia în care se constată că valorile de trafic de pe arterele din interiorul municipiului cresc considerabil şi duc la crearea de blocaje rutiere, în special către zonele de desfăşurare a manifestărilor, se vor institui restricţii de circulaţie şi în afara intervalelor orare menţionate.
citeste totul despre: