UPDATE Probleme cu limba română la Poliţia Locală Sebeş. Cum a fost scris numele instituţiei pe o maşină de patrulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eroarea de pe maşina Poliţiei locale Sebeş. Foto: Facebook, Marius Muntean
Eroarea de pe maşina Poliţiei locale Sebeş. Foto: Facebook, Marius Muntean

Poliţia Locală Sebeş s-a dotat recent cu un autoturism nou, Dacia Duster, care a fost inscripţionat greşit, prin scrierea incorectă a unui cuvânt din denumirea instituţiei.

Astfel, în loc de Politia locală Sebeş, cei care s-au ocupat de inscripţionarea autoturismului au scris ”POLTIA” locală Sebeş, fără un „i“. Cei care au observat greşeala au fotografiat maşina şi au postat pozele pe internet. Unul dintre cei care a postat fotografii cu autoturismul poliţiei locale a scris că ”Dăncilă a ajuns primar la Sebeş”. 

Un altul a precizat că, probabil, la mijloc, este o neatenţie, în timp ce un alt comentator a precizat că ar fi nevoie de o demisie de onoare. Autoturismul a fost achiziţionat prin procedură de cumpărare directă, în iulie 2018, cu suma de 91.899,15 lei (19.725,50 euro).

Reprezentanţii Direcţiei ”Poliţia Locală” din cadrul Primăriei Sebeş au precizat că eroarea de scriere a cuvântului ”poliţia” va fi remediată. De pe site-ul instituţiei aflăm că ”Poliţia Locală Sebeş îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii locale, exclusiv pe baza şi în executarea legii, precum şi a actelor autorităţii deliberative şi ale celei executive ale administraţiei publice locale”. Direcţia de specialitate are un număr de 15 angajaţi.

politia locala sebes

Atribuţiile poliţiştilor locali sunt următoarele: asigură ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor; circulaţia pe drumurile publice conform competenţelor prevăzute de Legea 155/2010; disciplina în construcţii şi afişajul stradal, activitate comercială; protecţia mediului; alte domenii stabilite prin lege.

politia locala sebes

UPDATE Reprezentanţii municipiului Sebeş susţin că în dotarea Poliţiei Locale Sebeş nu se află autovehiculul inscripţionat greşit. ”Municipiul Sebeş face precizarea că autoturismul inscripţionat greşit nu face parte din dotarea Poliţiei Locale a Municipiului Sebeş şi nici nu a fost utilizat în niciun fel de activitate specifică acestei instituţii. Municipiul Sebeş are în curs achiziţionarea unui autoturism Euro 6, destinat Poliţiei Locale Sebeş, care trebuia să fie livrat, conform caietului de sarcini, dotat cu sisteme corespunzătoare de iluminare, sonorizare şi inscripţionat. La momentul recepţiei de către reprezentanţii Poliţiei Locale Sebeş, marţi, 18 septembrie 2018, au fost constate erorile de inscripţionare, prin urmare documentele de recepţie nu au fost semnate, iar plata nu a fost efectuată. Societatea care a efectuat inscripţionarea a transmis o scrisoare prin care recunoaşte greşeala materială, dă asigurări că va fi remediată în cel mai scurt timp posibil şi transmite scuze pentru problemele apărute. Această greşeală aparţinând unor furnizori privaţi aduce un prejudiciu de imagine Municipiului Sebeş şi instituţiilor publice locale”, se afirmă într-un comnicat al Primăriei Sebeş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite