Recidivistul care a atacat o fată într-o scară de bloc din Alba Iulia are interdicţie să intre în Grecia pentru totdeauna. Ce infracţiuni grave a comis în această ţară

Recidivistul care a atacat o fată într-o scară de bloc din Alba Iulia are interdicţie să intre în Grecia pentru totdeauna. Ce infracţiuni grave a comis în această ţară

Drăgoi Nicolae a fost arestat preventiv la Alba Iulia

Recidivistul din Alba Iulia, arestat preventiv după o tâlhărie comisă la puţin timp de la eliberarea din penitenciar, a comis infracţiuni grave în Grecia, pentru care i-a fost interzisă intrarea în această ţară pentru totdeauna.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agresiunea cu violenţă din Grecia a avut loc în ianuarie 2012, la puţin timp după ce a comis o infracţiune de tentativă de viol şi furt în Alba, la Cugir. Nicoale Tiberiu Drăgoi a fugit, la puţin timp de la comiterea infracţiunii din Alba, în Grecia.
 
Şi în Grecia, victima acestuia a fost o femeie, la fel ca la tâlhăria din 19 noiembrie 2018, de la Alba Iulia, iar modul de acţiune este aproape similar. ”În timp ce persoana vătămată de sex feminin se pregătea să închidă maşina personală ce era staţionată, a lovit-o în partea din spate a capului cu pumnul, i-a administrat alte lovituri pe corp şi a împins-o sustrăgându-i geanta care conţinea un act de identitate, carduri, suma de 290 euro, chitanţe fiscale, facturi, un telefon mobil în valoare de 120 euro şi un telefon mobil Samsung în valoare de 40 euro”, se precizează într-o motivare a unei decizii pronunţate la Curtea de Apel Alba Iulia, prin care s-a solicitat contopirea pedepsei din Grecia cu cea din România. 
 
În 28 mai 2013, Curtea de Apel din Peiraia - Grecia l-a condamnat pe bărbat la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de jaf (prădare) şi vătămare corporală. De asemenea, instanţa de judecată i-a interzis acestuia să mai intre în Grecia, pentru totdeauna. Iculpatul a fost  reţinut  în Grecia  din data de 26.03.2012 şi până în data de 14.08.2014 când a fost liberat, cu condiţia de părăsire a teritoriului elen, cu un rest  de executat de 4 ani şi 7 zile. De asemenea, la data de 3 septembrie 2014 a fost predat organelor de poliţie cu scopul de a fi transferat în România, unde avea mandat de arestare european pentru tentativa de viol, din fabruarie 2012, comisă la Cugir. 
 
Judecătoria Alba Iulia a admis, marţi, 20 noiembrie, propunerea procurorilor şi au decis arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. Decizia Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată de bărbat în termen 48 de ore de la pronunţarea acesteia. Drăgoi Nicolae a cerut magistraţilor să fie plasat în arest la domiciliu. Bărbatul de 33 de ani a fost eliberat din penitenciarul Aiud în 15 septembrie, după ce a beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu pentru întraga perioadă cât a fost închis în România. Sâmbătă, 17 noiembrie, a atacat cu bestialitate o tănără într-o scară de bloc din Alba Iulia, înteraga scenă şocantă fiind surprinsă de camerele de luat vederi.
 
 
Filmul tâlhăriei din scara blocului în descrierea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia:
 
”În data de 17.11.2018, în jurul orei 18:30, în timp ce aşteptau ascensorul din scara blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din mun. Alba Iulia, inculpatul D.N.T. i-a aplicat cu brutalitate victimei S.D.R. (în vârstă de 20 ani) o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa, iar inculpatul i-a sustras telefonul mobil marca Samsung Galaxy J5 şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei. Inculpatul D.N.T. are vârsta de 33 ani şi a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni grave. Astfel, în cursul anului 2015, inculpatul D.N.T. a fost condamnat de instanţele române pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt calificat şi tentativă de viol în stare de recidivă, la pedeapsa rezultantă de 4 ani 1 lună închisoare. 
 
Totodată, în anul 2013, prin hotărâre recunoscută ulterior de autorităţile române, inculpatul a fost condamnat de organele judiciare din Grecia la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală, aplicându-i interdicţia de a se afla în Grecia pentru totdeauna. Menţionez că inculpatul a comis infracţiunea de tâlhărie calificată cercetată în prezenta cauză în stare de recidivă postexecutorie, la scurt timp după eliberarea la termen din data de 15.09.2018 din executarea pedepsei de rezultante de 7 ani şi 2 luni închisoare. La data de 20.11.2018, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul D.N.T. pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.”
 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările