Rafting şi caiac pe Arieş. Cât costă aventura extremă pe râul faimos din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu caiacul pe râul Arieş, aventură în Apuseni. Foto: www.txa.ro
Cu caiacul pe râul Arieş, aventură în Apuseni. Foto: www.txa.ro

Pentru cei cu spirit de aventură, râul Arieş oferă numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber. Pe cursul inferior al râului, în aval de comuna Sălciua se organizează periodic curse de caiac şi rafting.

„Încearcă şi tu o experienţă unică. O ieşire în natură şi o tură de rafting sau caiac pot face minuni pentru cunoaşterea mai bună, socializarea şi revitalizarea optimismului oricui”. Astfel sună invitaţia lansată de Transilvania eXtreme Adventures, o organizaţie din Cluj, care oferă ture de caiac şi rafting pe Arieş.

Preţul pentru o tură de rafting sau caiac, pe Arieş, este de 120 de lei de persoană, grupurile organizate de minim opt persoane beneficiind de 20 de lei reducere/persoană. ”O tură cu caiacul îţi poate oferi infuzia suficientă de relaxare şi adrenalina necesară după o zi sau o saptamană de stat la birou între patru pereţi. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să ai parte de o plimbare pe apă alături de grupul tău de prieteni sau de noii prieteni făcuti alături de echipa noastră, pe râurile care îţi oferă linişte şi relaxare atunci când străbaţi ape mai puţin învolburate sau explozie de adrenalină atunci când apele liniştite ale râurilor se transformă în cursuri repezi pline de coborâri şi alunecări învolburate”, susţin organizatorii. Plecările în turele de caiac au loc din zona licalităţii Vidolm spre Turda şi durează circa 2 ore. 

caiac rafting aries

Foto: www.txa.o

Cursele de rafting au loc în aceeaşi zonă. Spre deosebire de caiac, raftingul este o activitate de recreere în aer liber care utilizează o plută gonflabilă pentru a străbate apele unui râu. Acest lucru se face pe ape cu diferite grade de dificultate şi reprezintă, în general, un mediu nou şi provocator pentru participanţi. Este considerat un sport extrem, care se pretează excelent pentru activităţi de team building dar şi pentru grupuri de prieteni care vor sa petreacă o zi plină de adrenalina în natură. Pentru barca de rafting este nevoie de minim 15 centimetri de apă. 

image

Foto: www.a-tat.ro

Ture de rafting pe Arieş sunt organizate şi de Asociaţia ”Turism Activ Trascău” din Rimetea. Costul unei ture este tot de 120 de lei pentru o persoană. ”Sub egida unui turism ecologic, activ, creativ şi revigorant, prin activităţi sportive şi culturale, de reconectare la natură şi la elementele primordiale ale vieţii, prin revalorizarea şi revitalizarea propriilor resurse si a tradiţiilor locale, TAT propune un nou mod de a petrece timpul liber, o abordare nouă a turismului în zonă, şi de ce nu, propune un alt mod de viaţă, mai sănătos, mai activ, de reconectare la valorile primare ale vieţii, o alternativă terapeutică la paradigma stresantă a vieţii moderne din mediul urban şi nu numai”, susţin reprezentanţii asociaţiei din Rimetea. Pe lângă rafting pe Arieş, aceştia mai oferă ture cu biciclete, zbor cu parapanta şi escaladă.

Citiţi şi:

„Am stors bacşişul şi am stârpit corupţia“. Discursul lui Maniu din 1936, rostit pentru alegătorii de la Vinţu de Jos

 

Cetatea uitată de lângă Alba Iulia: pentru construcţia ei a fost donat un deal acum 700 de ani

Business de familie, cu lavandă, salvie şi gălbenele: cât au investit şi ce profit au

Care sunt obligaţiile poliţistului rutier faţă de şoferul oprit. „Agentul constatator nu este obligat să prezinte vreun act“

Grătarul la purtător, invenţia unui IT-ist din Alba Iulia. Are 300 de grame şi costă mai puţin de 30 de lei

FOTO Curiozităţile comunei din România cu cele mai multe sate: garduri din piatră, crama naturală în pământ, case din lemn

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite