PSD a vrut înlocuirea reprezentanţilor din 45 de secţii de vot din Alba Iulia. Cererea a fost respinsă de biroul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD Alba a dorit înlocuirea reprezentanţilor din 45 de secţii de votare. Foto Arhivă
PSD Alba a dorit înlocuirea reprezentanţilor din 45 de secţii de votare. Foto Arhivă

Cu două zile înainte de alegeri, PSD Alba a depus la Biroul Electoral Municipal Alba Iulia o cerere prin care dorea înlocuirea reprezentanţilor din 45 de secţii de votare din totalul de 50 existente în oraş. Solicitarea a fost respinsă, pe motiv că nu au dat un motiv întemeiat, conform legii.

Potrivit Legii 115/2015, la art. 43, art. 2, “pentru motive întemeiate, apreciate de la caz la caz, reprezentanţii partidelor politice sau organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri în birourile electorale pot fi înlocuiţi, la cererea celor care i-au propus, cu aprobarea biroului electoral ierarhic superior, până în preziua votării, iar în caz de deces, îmbolnăviri sau accidente, chiar şi în ziua alegerilor”.

În ceea ce priveşte cererea depusă de PSD Alba, reprezentanţii Biroului Electoral Alba Iulia au precizat pentru Alba24 că nu au fost prezentate motive întemeiate care să impună înlocuirea membrilor. Dimpotrivă, în această cerere nu a fost specificat vreun motiv. Astfel, solicitarea venită din partea PSD a fost respinsă, iar reprezentanţii desemnaţi să participe în acest context trebuie să se prezinte la secţiile de votare respective, au mai precizat reprezentanţii Biroului Electoral Alba Iulia.

Birourile electorale de circumscripţie comunală se constituie din 7 membri, cele ale oraşelor, municipiilor şi subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor, din 9 membri, iar cele ale judeţelor, din 15 membri. Biroul electoral de circumscripţie orăşenească, municipală şi din subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor este format din preşedinte, un locţiitor al acestuia şi din 7 reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri în circumscripţia electorală respectivă.

Biroul electoral de circumscripţie comunală este format din preşedinte, un locţiitor al acestuia şi din 5 reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri în circumscripţia electorală respectivă. Birourile electorale de circumscripţie judeţeană sunt formate din preşedinte, un locţiitor al acestuia, un reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente şi din 12 reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri în circumscripţiile electorale respective.

Citiţi şi:

Acuzaţii de „mită electorală“ într-o comună din Alba. Candidatul ALDE ar fi împărţit tricouri şi şepci alegătorilor

Promisiunile fanteziste ale unui candidat independent la Primăria Alba Iulia

Promisiunile ”ratate” de administraţia din Alba Iulia: drumurile din noile cartiere, ştrandul, sala polivalentă

 

Primarul „pe viaţă“ din Alba Iulia. Mircea Hava conduce instituţia de 20 de ani şi vrea să iasă la pensie din această funcţie

 

Primarii penali din Alba mai vor o tură la primărie. Cine sunt şi ce acuzaţii le aduc procurorii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite