Protest spontan al grefierilor de la Curtea de Apel Alba Iulia nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă

Protest spontan al grefierilor de la Curtea de Apel Alba Iulia nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă

Grefierii au ieşit în faţa instnţei de judecată

Grefierii de la Curtea de Apel Alba Iulia au declanţat un protest spontan, marţi, timp de 20 de minute, în faţa instanţei. Angajaţii isntituţiei au iprotestat îmbrăcaţi în robe, nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea de judecată nu a fost afectată. Liderul sindical Adrian Dondoş, grefier la Curtea de Apel Alba Iulia, a declarat, marţi, că în faţa instanţei au ieşit circa 50 de grefieri. 
 
”A fost un protest spontan, iar nemulţumirile noastre vizează modul de calcul al salariilor, inechităţile salariale, nerespectarea recomandărilor privind uniformizarea modului de calcul la nivel naţional, modul diferit de interpretare a legii salarizării, la ora actuală neexistând un model de calcul unitar. Precizez că nu toate curţile de apel au acelaşi mod de calcul al salariilor. De asemenea, protestul a vizat şi lipsa de implicare a autorităţilor abilitate în activitatea noastră, neplata orelor suplimentare, lipsa resurselor umane şi materiale, pentru o funcţionare corespunzătoare dar şi lipsa unui statut”, a spus Adrian Dondoş.
 
Acesta a adăugat că presupune că manifestări similare de protest spontan au avut loc, sau urmează să aibă, şi în faţa altor instanţe din Alba, Sibiu şi Hunedoara, care se află în raza de competenţă a Curţii de Apel Alba Iulia, în total fiind vorba de sute de grefieri nemulţumiţi. 
 
”Sperăm că revendicările să fie luate în considerare, să fie un semnal de alarmă, să se înceapă demersurile pentru rezolvarea problemelor existente. Activitatea de judecată nu a fost afectată şi nu ne dorim să se întâmple acest lucru”, a mai spus Adrian Dondoş. Protestul din faţa Curţii de Apel Alba Iulia a durat circa 20 de minute.
 
citeste totul despre: