Protest la Alba Iulia cu primari şi membri PSD şi ALDE. 800 de oameni au cerut demisia preşedintelui Iohannis

Protest la Alba Iulia cu primari şi membri PSD şi ALDE. 800 de oameni au cerut demisia preşedintelui Iohannis

Aproape 800 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii Alba

Un miting de protest la care au participat primari şi membri PSD şi ALDE a avut loc vineri, la Alba Iulia, pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis şi susţinerea Guvernului Grindeanu. Mintingul s-a desfăşurat în faţa Prefecturii Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 19.10: Mitingul s-a încheiat la ora 19.00. Numărul participanţilor a ajuns la circa 800 de persoane. În final s-a cântat la o staţie de amplificare ”Deşteaptă-te române” şi melodii patriotice.
 
Manifestanţii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, fiind creat un eveniment numit ”Iohannis, respectă-ne votul!”. ”Va invit sa participati pe toti cei care credeti ca votul nostru DEMOCRATIC din 11 decembrie CONTEAZA, chiar daca presedintele Iohannis nu tine cont de el. Sa aratam ca Romanii au glas si respecta democratia”, se arată în descrierea evenimentului.
 
Manifestanţii s-au întâlnit după ora 17.00, în faţa Prefecturii Alba. Ei cer susţinerea guvernului pus de PSD şi ALDE şi demiterea preşedintelui României. Acesta e primul miting pro PSD, la Alba Iulia, după ce zece zile consecutive au avut loc manifestaţii împotriva executivului.
 
 
”Iohannis nu uita, Românai nu-i a ta” şi ”Iohannis nu uita, nici pădure nu-i a ta”, ”Demisia” şi ”Jos Iohannis” sunt câteva dintre scandările participanţilor. Sunt circa 500 de persoane, primari, consilieri judeţeni, membri şi simpatizanţi PSD şi ALDE. Mulţi din participanţi provin din Munţii Apuseni şi din comunele Şpring şi Stremţ. De altfel primarii celor două comune sunt printre manifestanţi. De asemenea sunt câteva grupuri de cetăţeni de etnie romă.
 
În timpul protestului a avut loc şi un incident, după ce un tânăr care protesta împotriva Guvernului a venit cu o pancartă şi s-a aşezat chiar în mijlocul grupului de manifestanţi. În momentul în care l-au observat, aceştia au început să îl înjure şi să trige la el că instigă, tânărul fiind scos din mijlocul mulţimii de jandarmi şi rugat să părăsească zona.
 
 
”Este un miting spontan, am aflat şi eu acum despre el. Până acum nu a ieşit nimeni în stradă. Mi se pare nefiresc ca a zecea zi, după ce ministrul şi-a dat demisia, ordonanţele au fost retrase, după ce Curtea Constituţională a spus clar că este o ordonanţă perfect valabilă, să se continue cu acelaşi slogan, demisia guvernului. Mă deranjează substratul care este acela al schimbării clasei politice din România care a câştigat prin voturi dreptul de a conduce ţara asta patru ani de zile”, a spus primarul comunei Stremţ, social-democratul Traian Ştefan Popa pentru ziarulunirea.ro.
 
 
La rândul său, Daniel Rusu, primarul comunei Şpring, ales pe listele ALDE, a spus că a venit pentru a protesta ”împotriva preşedintelui Iohannis care nu înţelege că trebuie să fie un mediator, un om al păcii”, dar şi pentru a se respecta votul din 11 decembrie. Între manifestanţi sunt prezenţi şi primarul din Câmpeni, Călin Andreş, primarul din Arieşeni, Marian Jurj şi primarul din Abrud, Nicolae Simina, toţi trei aleşi din partea PSD.
 
Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie: ”Politica nu distruge prietenii”, ”Respect vot 11 decembrie”, ”Iohannis, nu uita, ţara asta nu-i a ta”, ”Îndrăzneşte să crezi în România”, ”Noi am votat, tu ne-ai dezbinat. Respect vot 11 decembrie”, ”Iohannis = dezbinare”, ”Dragi studenţi, nu mai protestaţi, puneţi mâna şi studiaţi, ţara este plină de studenţi manipulaţi” sau ”Opriţi defrişarea în toată ţara”.
 

Citiţi şi:

 

Alba Iulia şi Sebeş #rezistă. A opta zi de proteste în stradă faţă de corupţie

 

„Marşul luminilor la Alba Iulia“. A şaptea zi de proteste în stradă

 

Mesajul unui lider al protestatarilor din Alba: ”Aceşti politicieni trebuie să plece. Este obligatorie demisia Guvernului”

 

Continuă protestele în oraşele din Alba. Sute de oameni, în marş prin Alba Iulia FOTO

 

Protest fain la Alba Iulia. Peste 2.000 de oameni au cerut în stradă demisia Guvernului

 

”Dragnea, nu uita, la Aiud e vila ta”. Noi proteste au avut loc în oraşele din Alba. Peste 5.000 de oameni au ieşit în stradă

 

Noi proteste în principalele oraşe din Alba. 5.000 de persoane, în stradă la Alba Iulia, Sebeş şi Blaj

 

Proteste la Alba Iulia, Sebeş şi Blaj. 5.000 de oameni au scandat „Jos ordonanţa” şi „Noaptea, ca hoţii” FOTO VIDEO

   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: