Proiect de investiţii lansat de Primăria Alba Iulia: ştrand pentru 400 de persoane lângă Bazinul Olimpic

Proiect de investiţii lansat de Primăria Alba Iulia: ştrand pentru 400 de persoane lângă Bazinul Olimpic

Bazinul Olimpic din Alba Iulia va fi inaugurat in aceasta primvara

Primăria Alba Iulia va amenaja in ştrand cu trei bazine în zona din spatele Bazinului Olimpic. Aici va mai exista un teren pentru diverse jocuri sportive şi un părculeţ pentru copii. Primăria Alba Iulia este în faza de achiziţie a terenului din spatele clădirii, cu o suprafaţă de aproximativ 4.200 de mp. Capacitatea maximă a ştrandului va fi de aproximativ 400 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un lucru drăguţ, curat, cochet” acestea sunt cuvintele cu care primarul Mircea Hava descrie noul ştrand ce va fi construit în spatele Bazinului Olimpic. Va avea trei bazine, „unul mare, unul pentru copii şi mămici, cu tot soiul de dotări şi unul pentru copii mai mari de 60 de cm, zone unde să stai, un părculeţ de joacă pentru copii”, a precizat Hava.

De asemenea, noua investiţie a primăriei va avea şi monitorizare video, astfel că tot ce se va desfăşura în incinta ştrandului va fi sub supraveghere. Terasa din spatele bazinului, care are o suprafaţă de 700 mp va fi şi ea reamenajată şi va aparţine de ştrand.
 
Bazinele care vor funcţiona în această zonă vor ţine practic locul ştrandului de la Schit, care va mai funcţiona şi în această vară. Administraţia locală din Alba Iulia avea în vedere modernizarea zonei de agrement de la Schit. Mai exact, începerea lucrărilor amânate din 2011, din lipsa resurselor financiare. În bugetul pe anul 2014 a fost inclusă suma de 2.800.000 lei, bani care ar trebui să fie rezervaţi pentru construirea piscinelor exterioare de lângă Bazinul Olimpic.
 
Mircea Hava a spus că la Schit nu era o suprafaţă suficient de mare pentru ce au în plan, iar din punct de vedere financiar costa foarte mult. În schimb aici ştrandul se va folosi şi de anumite utilităţi ale Bazinului Olimpic, cum ar fi apa caldă. Despre deschiderea mult aşteptatului Bazin Olimpic, Mircea Hava a spus că „la bazin lucrările sunt aproape gata”, astfel încât inaugurarea poate avea loc într-un interval de o lună de zile.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: