Profesorul de religie care a lăsat gravidă o elevă a recunoscut copilul. Cine a iniţiat demersul pentru recunoaşterea paternităţii

Profesorul de religie care a
lăsat gravidă o elevă a recunoscut copilul. Cine a iniţiat demersul pentru
recunoaşterea paternităţii

Profesorul de religie care a lăsat gravidă o elevă FOTO Facebook

Profesorul de religie care a lăsat gravidă o elevă minoră dintr-o casă de tip familial, a recunoscut copilul şi va fi trecut, oficial, în certificatul de naştere, a informat şeful Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Alba, Valentin Ioan Frăcea, printr-un comunicat de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

”L.M., s-a născut la data de 08.12.2000, în localitatea Blaj, jud. Alba, iar din anul 2001 a beneficiat de măsuri de protecţie specială, atât în sistem familial (asistent maternal profesionist) cât şi în sistem rezidenţial, ultima măsura de plasament fiind la Casa de Tip Familial Târsa – jud. Alba, unitate rezidenţială din cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba are încheiat un contract de furnizare de servicii sociale. L.M. a urmat cursurile Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni clasele a IX-a şi a X-a, absolvind clasa a XI-a, profil mecanic la Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni. Menţionăm că, DGASPC Alba nu a fost informată cu privire la derularea unei anchete administrative de către unitatea de învăţământ privind zvonurile unei relaţii dintre minoră şi un cadru didactic“, se arată în comunicatul citat.

Aceeaşi sursă precizează că în noiembrie 2017, fata le-a spus angajaţilor din casa de tip familial că este însărcinată şi că vrea să păstreze sarcina, însă nu a spus cine este tatăl. În priul trimestru de sarcină, fata a fost consiliată şi transferată  la Centrul Maternal ”Speranţa” Alba Iulia, serviciu specializat pentru mamă şi copil, dând naştere în luna iunie 2018 unui copil la maternitatea din localitatea Sebeş. Atât mama, cât şi copilul au rămas în centrul maternal Alba Iulia, până la împlinirea vârstei de 18 ani (decembrie 2018) a mamei, când aceasta a solicitat acordarea măsurii de protecţie specială la Casa de Tip Familial Târsa pentru ea, iar pentru copilul ei, instituirea plasamentului la un asistent maternal profesionist“, se arată în comunicat.

La începutul acestui an, printr-o cerere adresată DGASPC Alba, tânăra a cerut să meargă cu fiul său şi asistentul maternal la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii paternităţii fiului ei. Potrivit comunicatului citat, profesorul de religie a mers singur Institutul de Medicină Legală, demersul pentru recunoaşterea paternităţii fiind iniţiat de către tânără şi presupusul tată, fără o acţiune în instanţă în acest sens.

„Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca nu a comunicat mamei rezultatul testului ADN, ci doar presupusului tată. În data de 19 iunie 2019, tânăra L.M., împreună cu domnul G.T. care se presupune că ar fi tatăl copilului, au avut programare la Starea Civilă din cadrul Primăriei Sebeş pentru recunoaşterea paternităţii copilului şi emiterea unui nou certificat de naştere pentru copil. La această oră, copilul a fost recunoscut, fără prezentarea rezultatului testului ADN de către tată, urmând ca în data de 20 iunie 2019 să fie eliberat noul certificat de naştere”, se arată în comunicatul de presă al DGASPC Alba“.

În ziua în care a recunoscut copilul, profesorul şi-a dat demisia din învăţământ. De asemenea, tot în 19 iunie, IPJ Alba a deschis un dosar penal ”in rem” în care se fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de ”act sexual cu un minor”. Tânăra avea mai puţin de 17 ani la momentul la care a întreţinut relaţii sexuale cu profesorul.

Citiţi şi:


Cazul profesorului de religie care a lăsat gravidă o elevă: poliţia a deschis dosar penal „in rem“, bărbatul şi-a dat demisia din funcţie

 

Profesor de religie de la un liceu din Alba, suspectat că a lăsat gravidă o elevă minoră. Autorităţile au demarat o anchetă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: