Profesor de religie de la un liceu din Alba, suspectat că a lăsat gravidă o elevă minoră. Autorităţile au demarat o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
eleve spate

Un profesor de religie de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni, judeţul Alba, ar avea un copil cu o elevă, care era minoră în momentul în care a rămas gravidă.

Scandalul a început în urmă cu aproximativ un an şi jumătate. Profesorul de religie de la liceul din Arieşeni a fost bănuit de faptul a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, în urma cărora fata a rămas gravidă.

La vremea respectivă ar fi existat la nivelul şcolii a o anchetă internă, în urma cărora profesorul a fost găsit nevinovat şi cazul a fost închis. Situaţia a revenit în atenţie după ce, recent, s-a dispus realizarea de analize atât în cazul tatălui, cât şi al copilului. Rezultatul analizelor arată că profesorul de religie ortodoxă ar fi tatăl copilului.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât eleva provine dintr-o casă de tip familial. Inspectorul şef al IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, a declarată că a dispus o anchetă şi a completat că trebuia sesizată poliţia încă de la momentul de la care au apărut primele suspiciuni.

”Nu am ştiut de cazul acesta, am citit si eu în presă. Am sunat-o pe doamna director de la Arieşeni care la vremea respectivă nu era director, ne-a spus că nu are nicio dovadă vizavi de acest fapt. Zvonuri ştia şi ea, dar nu există o dovadă. Am rugat-o să caute în arhiva unităţii de învăţământ, că ea îşi aduce aminte din ce povesteau colegii, că s-a făcut o comisie de cercetare în şcoală şi că s-a ajuns la concluzia că nu e adevărat ce se aude, iar directorul de la momentul respectiv nu a mai trimis organelor abilitate, respectiv poliţiei datele să investigheze. Eu nu ştiu nimic, nu am fost informată nici de director, nici de inspectorul de specialitate, respectiv de religie, dar am rugat-o să ne trimită tot ce are vizavi de această speţă şi să noi o să ne autosesizăm în urma articolelor apărute în presă, să trimită datele poliţiei să investigheze acest caz. Nu putem sta cu mâinile în sân, trebuie să luăm măsuri. La momentul repectiv trebuia sesizată poliţia de către director, să investigheze, nu şcoala cercetează un caz de genul acesta”, a declarat Marcela Dărămuş, potrivit ziarulunirea.ro.

Profesorul de religie are aproape 50 de ani, este văduv şi nu profesează ca preot. Situaţia a fost confiormată şi de primarul comunei Arieşeni. ”Nu ştiu când s-a întâmplat exact, dar a fost ceva scandal la şcoală anul trecut, s-a făcut o comisie şi am înţeles că s-au aşteptat rezultatele de la test. La noi încă nu a ajuns nimic oficial, dar lui i-ar fi venit şi se pare că a ieşit că este tatăl copilului. Fata era crescută la casa de copii din Târsa, comuna Avram Iancu, nu locuia la noi în comună. Nici acum nu locuieşte aici, nu ştiu exact unde este acum. Ea nu a făcut reclamaţie la poliţie nici anul trecut şi am înţeles că testul de paternitate a fost cerut şi făcut când a fost luat copilul în plasament. Noi nu vrem, sub nicio formă, să muşamalizăm cazul. În momentul în care vom primi, oficial, rezultatul testului de paternitate, se vor lua măsuri prin consiliul de administraţie al şcolii”, a declarat primarul Marin Jurj.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite