Procurorul general Augustin Lazăr, despre Brexit: „Vom face o evaluare a impactului asupra cooperării judiciare“

Procurorul general Augustin Lazăr, despre Brexit: „Vom face o evaluare a impactului asupra cooperării judiciare“

Augustin Lazăr participă la Congresul Uniunii Avocaţilor Europeni FOTO Eduard Enea

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, la Alba Iulia că, deocamdată nu se poate preciza cu exactitate care va fi impactul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană asupra cooperării judiciare internaţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În continuare se va face o evaluare de către autorităţile judiciare în ce măsură ar avea un impact asupra cooperării judicare internaţionale”, a spus Augustin Lazăr, care participă la Congresul Avocaţilor Europeni. În cadrul evenimentului, magistratul va susţine o conferinţă care are ca temă tocmai schimbul de informaţii intre autorităţile publice şi cele juridice, alături de Barbara Deppert Lippitz, expert în cadrul Institutului Arheologic German din Frankfurt.
 
”Cooperarea internaţională este esenţială în contextul în care România face parte din Uniunea Europeană şi sunt diverse cauze care sunt de instrumentat împreună cu autorităţi din celelalte state membre. O parte a coperării judiciare o reprezintă cea prin schimbul de informaţii care trebuie să fie prompt şi ar trebui să aibă un caracter preventiv, mai ales în cazul unor infracţiuni mai grave cum sunt terorismul, infracţiuni transfrontaliere. Există o bună cooperare în baza unor instrumente juridice foarte clar determinate între statele membre precum şi între UE şi alte state, dar este important să se ştie că o astfel de cooperare prin transmiterea de informaţii, care pot să nu fie neapărat confidenţiale, poate exista şi între autorităţi juridice, cabinetele de avocatură şi autorităţile judiciare”, a declarat procurorul general. 
 
La Alba Iulia are loc în perioada 24 - 26 iunie 2016 cel de-al XXX-lea Congres al Uniunii Avocaţilor Europeni. Printre invitaţi la eveniment se numără Carlos Botelho Moniz, preşedintele UAE, Gheorghe Florea, preşedintele Uniunii Nationale a Barourilor din România, Augustin Lazăr, procurorul general al României, Mircea Aron, preşedintele CSM. 
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: