Probleme în sistemul preşcolar, la Alba Iulia. 30 de îngrijitoare de la grădiniţe nu şi-au primit salariile de două luni

Probleme în sistemul preşcolar, la Alba Iulia. 30 de îngrijitoare de la grădiniţe nu şi-au primit salariile de două luni

Problemele financiare grave cu care se confruntă Primăria Alba Iulia se răsfrâng şi asupra sistemului de învăţământ, la nivel de grădiniţe. 30 de îngrijitoare din grădiniţele oraşului, angajate printr-un proiect derulat de Asociaţia ”Micul Prinţ”, nu şi-au mai primit salariile în lunile iulie şi august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia se datorează faptului că Primăria Alba Iulia nu a virat conturile asociaţiei sumele aferente contractului încheiat între cele două părţi. Datorită acestui proiect, realizat în parteneriat cu Primăria, în toate grădiniţele din Alba Iulia s-a reuşit suplimentarea numărului de îngrijitoare, în medie cu două posturi.
 
Reprezentanţii Primăriei  dau vina pe Guvern, care nu ar fi alocat bani în urma rectificării bugetare, astfel încât nu s-a mai putut vira contribuţia administraţiei locale. Asociaţia ”Micul Prinţ” are angajate mai multe îngrijitoare calificate, care lucrează cu copiii din grădiniţele din Alba Iulia. Proiectul vine în ajutorul cadrelor didactice care lucrează cu preşcolarii, deoarece numărul de personal angajat în instituţiile de învăţământ este prea mic pentru cei peste 2.000 de copii înscrişi la grădiniţele din oraş.
 
Primăria municipiului a bugetat cu suma de 200.000 de lei participarea în cadrul programului desfăşurat de către ”Asociaţia Micul Prinţ”, dar Guvernul nu a alocat banii din rectificarea bugetară. Dintre cele 30 de îngrijitoare, două au ieşit din proiect la sfârşitul lunii iunie, iar o altă îngrijitoare şi-a dat demisia în data de 4 septembrie.
 
Viceprimarul Gabriel Pleşa a declarat că într-o viitoare şedinţă extraordinară a Consiliului Local, care va avea loc cel mai probabil în data de 12 septembrie, va fi adoptată o hotărâre şi că asociaţia va mai primi o tranşă de 200.000 de lei, bani necesari pentru plata salariilor restante.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: