Primul stagiar Eurodyssee din Alba merge în Italia pentru şapte luni şi se va perfecţiona în proiecte europene

Primul stagiar Eurodyssee din Alba merge în Italia pentru şapte luni şi se va perfecţiona în proiecte europene

Marius Bărbat (stânga) se va califica în Italia în proiecte cu finanţare europeană

Marius Bărbat, de 26 de ani, din Blaj, este primul tânăr din judeţul Alba care va merge într-un stagiu profesional în străinătate prin intermediul programului Eurodyssee, derulat de Consiliul Judeţean Alba. Tânărul se va perfecţiona timp de şapte luni în Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul a fost selectat de regiunea Umbria din Italia să desfăşoare, în perioada 2 mai – 28 noiembrie, un stagiu ca asistent pentru scrierea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană în cadrul Centrului pentru educaţie vocaţională din Perugia. Marius Bărbat vorbeşte limba engleză, este licenţiat în administraţie publică şi are un masterat în Administraţie Publică Europeană.
 
Pe întreaga perioadă a stagiului, regiunea Umbria îi va acorda tânărului din judeţul Alba o bursă lunară în valoare de 800 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor zilnice. El va beneficia şi de un curs de limba italiană de 80 de ore organizat de “Università per Stranieri” din Perugia, precum şi de o serie de activităţi sociale şi culturale organizate de regiunea Umbria, pentru a cunoaşte cultura italiană.
 
„Mă bucur că programul Eurodyssee dă deja primele roade. Astăzi am avut plăcerea de a mă întâni cu Marius Bărbat şi de a discuta cu el despre acest stagiu. Mi-a spus că este o oportunitate importantă pentru el, mai ales că nu avea un loc de muncă. A aflat de program de pe Facebook şi s-a convins singur că nu ai nevoie de pile sau de relaţii pentru a putea aplica şi pentru a fi selectat să faci un stagiu în cadrul programului. Îi doresc mult succes în acest stagiu şi sper ca exemplul lui să fie urmat şi de alţi tineri din judeţul Alba”, a spus Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba.
 
În acest moment alte 6 candidaturi ale tinerilor din judeţul Alba, care au aplicat pentru stagii în reţeaua Eurodyssee, se află în analiză la regiuni din Europa.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: