Primarul din Sibiu a câştigat prima etapă a procesului cu ANI. Curtea de Apel Alba a anulat raportul de incompatibilitate

Primarul din Sibiu a câştigat prima etapă a procesului cu ANI. Curtea de Apel Alba a anulat raportul de incompatibilitate

Astrid Fodor a preluat funcţia de primar în Sibiu după alegerile prezidenţiale din 2014

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat joi, 2 iunie 2016, raportul Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, în perioada cât aceasta a îndeplinit funcţia de viceprimar.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată de reclamanta Astrid Fodor Cora în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate şi în consecinţă a dispus anularea raportul de evaluare nr. 46810/G/II/18.12.2015 prin care Agenţia Naţională de Integritate constatase starea de incompatibilitate. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se afirmă într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Alba Iulia.
 
Potrivit ANI, Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014 întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional 'Samuel von Brukenthal" Sibiu. De asemenea, viceprimarul municipiului Sibiu s-a aflat în stare de incompatibilitate şi ca urmare a deţinerii calităţii de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014.
   
Dosarul a fost înregistrat  pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în 25.01.2016 şi a avut ca obiect soluţionarea acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamanta  Astrid Fodor Cora prin care acesta a solicitat anularea raportului de evaluare 46810/G/II/18.12.2015 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate prin care aceasta a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţii.
 
„Admite acţiunea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, şi în consecinţă: Anulează raportul de evaluare nr. 46810/G/II/18.12.2015, emis de Agenţia Naţională de Integritate. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Curtea de Apel Alba Iulia. Pronunţată în şedinţă publică, azi 02.06.2016”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: