Primăria Sebeş caută un operator care să gestioneze situaţia câinilor fără stăpân. Câţi bani oferă instituţia pentru 5 ani

Primăria Sebeş caută un operator care să gestioneze situaţia câinilor fără stăpân. Câţi bani oferă instituţia pentru 5 ani

Foto: arhivă Adevărul

Primăria municipiului Sebeş a scos la licitaţie contractul de delegare  a serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, pe o perioadă de 5 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile locale sunt pregătite să plătească peste un milion de lei pentru firma care îşi va asuma gestionarea câinilor vagabonzi din municipiu şi localităţile arondate.
 
Valoarea totală estimată a contractului este de 1.012.500 de lei, fără TVA.
 
Potrivit documentaţiei, achiziţia urmăreşte gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public şi privat al municipiului Sebeş pentru un număr estimat de 450 câini/an, respectiv un număr estimat de 2.250 câini/5 ani.
 
Serviciul presupune următoarele obligaţii pentru ofertantul care va obţine contractul:
 
a) Capturarea câinilor fără stăpân şi transportarea acestora la adăpostul pentru câinii fără stăpân, asigurat de concesionar pe baza sesizărilor la solicitarea autorităţii publice locale:  se va face pe baza sesizărilor persoanelor fizice şi juridice cât şi la propunerea autorităţii publice locale în program normal dar şi în regim de urgenţă în cazuri speciale,
 
b) Preluarea, înregistrarea, consultarea, trierea şi adăpostirea câinilor fără stăpân aduşi la adăpost se va desfăşura într-un spaţiu destinat acestei activităţi unde se vor desfăşura activităţile de microcipare, deparazitare, vaccinare, sterilizare şi înregistrarea lor într-o evidenţă unică.
 
c) Hrănirea şi îngrijirea câinilor fără stăpân d) Eliberarea câinilor (revendicarea/adopţia) la cererea colectivităţii/grupului local, care îşi va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor fără stăpân trataţi, dar fără a fi lăsaţi liberi pe domeniul public.
 
e) Eutanasierea câinilor cu boli incurabile se va face cu respectarea normelor legale în vigoare de către personalul specializat al serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân. Această activitate va fi efectuată de către un medic veterinar folosind substanţele prevăzute de legislaţia în vigoare şi prin procedeele acceptate de normele sanitar veterinare, cu obligaţia ca procedeele şi substanţele utilizate să nu provoace chinuirea animalelor.
 
Se eutanasiază animalele bolnave şi cele cu comportament agresiv, în condiţiile prevăzute de legislaţia specială, respectiv OUG nr. 155/2001.
 
f) Eutanasierea câinilor nerevendicaţi/neadoptaţi după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.
 
g) Asigurarea condiţiilor prevăzute de normele legale pentru depozitarea cadavrelor până la transportarea lor în vederea incinerării.
 
h) Asigurarea unui contract pentru incinerarea cadavrelor de animale cu o societate autorizată.
 
Potrivit caietului de sarcini, serviciul se realizează cu respectarea strictă a normelor privind capturarea, transportul, îngrijirea şi eutanasierea câinilor fără stăpân care suferă de boli incurabile constatate de medicul veterinar. De asemenea, serviciul va asigura protecţia acestora, conform principiilor europene de protejare a animalelor, concomitent cu protecţia cetăţenilor din municipiu.
 
Operatorul serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Sebeş este obligat să captureze câinii în următoarea ordine:
 
1. Câinii care circulă liber, fără însoţitor, din preajma şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii, a parcurilor, a pieţelor publice, a spitalelor
2. Câinii care circulă liber, fără însoţitor, în alte locuri publice decât cele prevăzute mai sus
3. Câinii care circulă liber, fără însoţitor, în zonele periferice ale municipiului sau a localităţilor arondate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările