Primăria Alba Iulia a cumpărat 500 de kituri pentru teste COVID-19 ce vor fi realizate la DSP

Primăria Alba Iulia a cumpărat 500 de kituri pentru teste COVID-19 ce vor fi realizate la DSP

Prima tranşă de kituri a ajuns la DSP Alba

Primăria Alba Iulia a început achiziţionarea de kituri pentru testarea COVID19. La solicitarea DSP Alba a fost achiziţionat un prim lot pentru efectuarea de teste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre kituri pentru amplificare şi pentru extracţie în procedura de determinare a infectării cu SARS-COV-19. 
 
Laboratorul de diagnostic şi investigare în sănătate publică al DSP Alba este singurul laborator din judeţ care efectuează analize COVID19, vitale pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus.
 
Kiturile achiziţionate sunt livrate în două tranşe: în cursul zilei de miercuri (08.04.2020) şi în cursul zilei de joi (09.04.2020). Ele vor permite efectuarea a 500 de reacţii de amplificare şi 500 reacţii de extracţie.
 
“În această perioadă în care consumabilele medicale aproape că au ajuns să valoreze greutatea lor în aur, dacă ne gândim la cât de greu sunt de găsit şi cumpărat, să obţinem testele în maxim 2 zile este aproape o minune. Eu aşa o consider, pentru că văd utilitatea dincolo de cantitate. Şi o percep ca pe vieţi posibil salvate, în această luptă continuă şi contra cronometru cu virusul”, spune Voicu Paul, viceprimarul cu atribuţii de primar al Municipiului Alba Iulia
 
Achiziţia a fost derulată la solicitarea DSP Alba şi cu acordul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia. Valoarea totală a achiziţiei este de 46.400,00 lei + TVA. În cazul în care vor fi transmise solicitări ulterioare, Primăria municipiului Alba Iulia va achiziţiona loturi suplimentare de testare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: