Prezenţă de 102% în cea mai mică comună din Alba: un sfert din votanţi sunt pe lista suplimentară

Prezenţă de 102% în cea mai mică comună din Alba: un sfert din votanţi sunt pe lista suplimentară

Singura secţie de vot din Ceru Băcăinţi a fost organizată în sediul primăriei

Cea mai mică comună din Alba, Ceru-Băcăinţi, înregistrează o prezenţă record la vot. La ora 19.00 mai era nevoie de trei alegători pentru ca procentul prezenţei să fie de 100% raportat la persoanele înscrise pe lista electorală permanentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 21.00: La Ceru Băcăinţi au mai votat în ultmele două ore un număr de 9 alegători, astfel încât procentul prezenţei a ajuns, în final, la 102,71%, respectiv 227 voturi. Numărul votanţilor pe lista suplimentară a rămas acelaşi (35). Numărul total al votanţilor este cu 6 mai mare decât cel al alegătorilor de pe lista electorală permanentă.

Ceru Băcăinţi este cea mai mică comună din Alba şi una dintre cele mai mici din ţară din punct de vedere a numărului populaţiei. În toată comuna sunt doar 221 de alegători cu drept de vot trecuţi pe listele electorale. Din acest motiv a fost înfiinţată o singură secţie, în sediul primăriei.

Până la ora 19.00 au votat un număr de 218 alegători, dintre care 183 erau trecuţi pe lista permanentă, iar 35 au fost înscrişi pe lista electorală suplimentară. Este foarte posibil ca alegătorii de pe lista suplimentară să facă diferenţa dintre cei trei candidaţi la funcţia de primar, care reprezintă PNL, ALDE şi PMP. Votanţii de pe lista suplimentară reprezintă mai mult de un sfert (16%) din numărul total al persoanelor care şi-au exprimat dreptul de vot.
 
La alegerile locale din 2012, la Ceru- Băcăinţi au votat 222 de alegători din totalul de 273 înscrişi pe liste. Procentul prezenţei la vot a fost de 81%.
 

Citiţi şi:

 

Alegeri locale 2016 Alba. Veteranul care a votat la 104 ani: povestea lui Ioan Istrate, eroul rănit pe frontul din Rusia

 

Alegeri locale 2016 Alba: un candidat la funcţia de primar s-a căsătorit în ziua votului

 

Alegeri locale 2016 Alba: Mircea Hava, cu emoţii la vot dar convins că va câştiga din nou Primăria Alba Iulia

 

Alegeri locale 2016 Alba. Cum au votat politicienii şi ce aşteptări au pentru viitor

 
 

Promisiunile fanteziste ale unui candidat independent la Primăria Alba Iulia

 

Promisiunile ”ratate” de administraţia din Alba Iulia: drumurile din noile cartiere, ştrandul, sala polivalentă

 
 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: