Preşedintele Consiliului Judeţean Alba premiat de Academia Română pentru susţinerea proiectelor culturale

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba premiat de Academia Română pentru susţinerea proiectelor culturale

Imagine de la momentul înmânării distincţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a primit “Meritul Academic”, una dintre cele mai importante distincţii academice din România, în cadrul unei sesiuni solemne a Academiei Române dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Române.

Evenimentul a fost organizat în Aula Academiei Române, la care au participat Prea Fericitul Patriarh Daniel, ministrul Culturii, Daniel Barbu şi ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba a primit distincţia pentru “modul exemplar în care susţine proiectele culturale de interes regional şi naţional”, diploma fiind o recunoastere a sprijinului constant acordat culturii române – în special Academiei Române – şi pentru implicarea sa, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, în dezvoltarea şi promovarea a numeroase evenimente culturale.

„Această distincţie academică este o mare onoare pentru mine. Este o încununare a activităţii Consiliului Judeţean Alba care s-a implicat puternic în promovarea culturii româneşti. Vom continua să susţinem evenimentele culturale de anvergură pentru că dezvoltarea acestei ţări se poate face doar prin cultură, iar oamenii au nevoie de literatură, de teatru, de muzică sau de film de calitate, indiferent de vremurile pe care le trăim”, a spus Ion Dumitrel.

Meritul Academic i-a fost înmânat lui Ion Dumitrel de către preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc. De-a lungul timpului mai multe personalităţi publice, diplomaţi sau oameni de cultură precum Adrian Păunescu, Varujan Vosganian, Şerban Cantacuzino sau Olga Tudorache au fost laureaţi ai Meritului Academic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările