Premieră în România: internet gratuit în autobuzele de călători din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia are unul dintre cele mai performante sisteme de transport călători din ţară
Alba Iulia are unul dintre cele mai performante sisteme de transport călători din ţară

Din data de 1 decembrie 2013, călătorii din Alba Iulia şi Zona Metropolitană vor avea posibilitatea să se conecteze la internet wireless, în orice mijloc de  transport al Societăţii de Transport Public, indiferent de ruta pe care circulă. Operatorul de transport din Alba Iulia introduce acest serviciu, în mod gratuit, în premieră în România. În perioada 1-8 decembrie 2013, accesul va fi liber pentru toţi călătorii.

După această perioadă, se vor putea conecta la internet doar posesorii de carduri de mobilitate urbană. Accesul la internetva fi gratuit şi se va face pe baza unui cod de acces ce poate fi obţinut în două moduri: de la orice chioşc STP, sau online la prima accesare a serviciului STP WiFi, pe baza Codului Numeric Personal (CNP) al posesorului de card. 

Locuitorii municipiului Alba Iulia şi oaspeţii care vor vizita oraşul cu prilejul Zilei Naţionale a României vor putea circula cu autobuzele Societăţii de Transport Public Alba Iulia pe orice traseu, în toate zonele tarifare, întreaga zi, achitând preţul unui singur bilet care va fi valabil pe tot parcusul zilei de 1 Decembrie. În acest fel, STP încearcă să încurajeze cât mai multă lume să vină în Capitala Marii Uniri cu prilejul acestei zile speciale pentru toţi românii. 

”STP face acest gest în fiecare an pentru a-i încuraja să vină la Alba Iulia pe cât mai mulţi dintre cetăţenii din zonele situate în jurul municipiului, acoperite de traseele STP. Este un cadou pe care îl facem de Ziua Naţională şi reprezintă modul nostru de a sprijini autorităţile locale care organizează manifestările dedicate acestei zile” a spus directorul Societăţii de Transport Public Alba Iulia, Stelian Nicola.  Societatea de Transport Public Alba Iulia va suplimenta cursele care fac legătura dintre zona autogării şi a gării şi cea a Platoului Romanilor din Cetate şi a celorlalte locuri de desfăşurare a evenimentelor, asigurându-se o fluenţă crescută a mijloacelor de transport, astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să aştepte în frig.

Un bilet costă 2,0 lei în zona tarifară 1 (în interiorul oraşului) şi este în mod normal valabil o oră pe toate traseele STP, dar, cu prilejul Sărbătorii Zilei Naţionale, acest bilet îşi va prelungi valabilitatea la o zi. Şi biletele cu preţ diferit, aferente celorlalte zone tarifare, vor fi de asemenea valabile întreaga zi. Biletele achiziţionate prin SMS, la preţul de 0,40 euro plus TVA, sunt valabile doar în zona tarifară 1. 

Alba Iulia deţine unul dintre cele mai perfomante sisteme de transport public din România, multe dintre îmbunătăţirile realizate în ultimii ani, reprezentând premiere naţionale. STP Alba Iulia este compania de transport public care a reuşit în ultimii ani să crească semnificativ calitatea serviciilor, aproape de toate standardele din Uniunea Europeană: anunţare vocală (prin sistemul voice – box) şi vizuală (prin panouri de afişaj) în staţii şi autobuze, valabilitatea biletului extinsă la o oră, posibilitatea achitării biletului prin SMS, ticketing electronic şi multe altele. 

Citiţi şi:

Premiu de excelenţă pentru STP Alba Iulia: cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite