Prefectura Alba a descoperit ilegalităţi în relaţia dintre Consiliul local Alba Iulia şi Arhiepiscopia Ortodoxă

Prefectura Alba a descoperit ilegalităţi în relaţia dintre Consiliul local Alba Iulia şi Arhiepiscopia Ortodoxă

Primăria Alba Iulia

Instituţia Prefectului a contestat în instanţa de contencios administrativ o nouă hotărâre adoptată de Consiliul Local Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre hotărârea nr. 422 din 21 noiembrie 2018 prin care s-a alocat suma de ”până la 9.000 de lei” din bugetul local pe anul 2018, din capitolul ”Cultură”, Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei pentru organizarea ”Întâlnirii anuale a tinerilor” desfăşurată sub genericul ”Ambasadorii Unirii”.
 
Întâlnirea respectivă a avut loc peste numai trei zile de la data adoptării hotărârii, în 24 noiembrie 2018. Hotărârea a mai prevăzut că, în termen de maxim 15 zile calendaristice de la finalizarea evenimentului, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei va transmite decontul şi raportul descriptiv privind realizarea proiectului pentru care s-a acordat sprijinul financiar.
 
Prefectura a descoperit elemente de nelegalitate în cuprinsul actului normativ şi a solicitat Consiliului local Alba Iulia anularea acestuia. Pentru că aleşii locali au refuzat, Instituţia Prefectului a decis să solicite în justiţie anularea hotărârii. Procesul se va derula la Tribunalul Alba. Pe lângă Consiliul Local, calitatea de ”pârât” o are şi Arhiepiscopia Ortodoxă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: