Prădător sexual, trimis în judecată pentru viol. A stat la închisoare 15 ani pentru fapte similare

Prădător sexual, trimis în judecată pentru viol. A stat la închisoare 15 ani pentru fapte similare

Bărbatul a fost trimis în judecată. Foto Adevărul

Un individ foarte periculos din Ocna Mureş, liberat condiţionat de un an de zile, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spinean Ioan Daniel, de 47 de ani,a  fost trimis în judecată pe 27 aprilie 2021 la Judecătoria Aiud. Violul a avut loc în urmă cu trei săptămâni.
 
Sâmbătă, 10 aprilie, o femeie a mers la locuinţa acestuia pentru a cumpăra de la acesta un câine. Aici, bărbatul, a obligat-o pe aceasta să întreţină relaţii sexuale cu el. Ulterior, femeia a mers şi a depus plângere la Poliţie. Agresorul a fost reţinut, iar duminică, 11 aprilie, a fost arestat preventiv. 
 
Bărbatul este recidivist, fiind eliberat condiţionat în 18 martie 2020 din executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani şi 4 luni de închisoare pentru viol asupra unui minor şi lipsire de libertate. Acesta a început executarea pedepsei în august 2009, an în care a avut loc fapta, şi urma să îi expire în septembrie 2023. 
 
Pe parcursul perioadei de detenţie ar fi avut un comportament corespunzător, însă în anul 2017 a săvârşit o abatere foarte gravă, respectiv deţinere de obiecte interzise. Dacă va fi găsit vinovat pentru viol, bărbatul va executa şi restul de pedeapsă rămas, respectiv 3 ani şi 6 luni de închisoare.
 
În antecedentele acestuia mai apare o altă condamanare pentru tentativă de viol, comisă în anii ’90, fiind liberat condiţionat în anul 2003. Judecătoria Aiud a recomandat în octombrie 2018, când a respins o altă cerere de liberare condiţionată, ca acesta să urmeze un program de consiliere pentru agresori sexuali.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările