Prădător sexual, trimis în judecată pentru viol. A stat la închisoare 15 ani pentru fapte similare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost trimis în judecată. Foto Adevărul
Bărbatul a fost trimis în judecată. Foto Adevărul

Un individ foarte periculos din Ocna Mureş, liberat condiţionat de un an de zile, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Spinean Ioan Daniel, de 47 de ani,a  fost trimis în judecată pe 27 aprilie 2021 la Judecătoria Aiud. Violul a avut loc în urmă cu trei săptămâni.

Sâmbătă, 10 aprilie, o femeie a mers la locuinţa acestuia pentru a cumpăra de la acesta un câine. Aici, bărbatul, a obligat-o pe aceasta să întreţină relaţii sexuale cu el. Ulterior, femeia a mers şi a depus plângere la Poliţie. Agresorul a fost reţinut, iar duminică, 11 aprilie, a fost arestat preventiv. 

Bărbatul este recidivist, fiind eliberat condiţionat în 18 martie 2020 din executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani şi 4 luni de închisoare pentru viol asupra unui minor şi lipsire de libertate. Acesta a început executarea pedepsei în august 2009, an în care a avut loc fapta, şi urma să îi expire în septembrie 2023. 

Pe parcursul perioadei de detenţie ar fi avut un comportament corespunzător, însă în anul 2017 a săvârşit o abatere foarte gravă, respectiv deţinere de obiecte interzise. Dacă va fi găsit vinovat pentru viol, bărbatul va executa şi restul de pedeapsă rămas, respectiv 3 ani şi 6 luni de închisoare.

În antecedentele acestuia mai apare o altă condamanare pentru tentativă de viol, comisă în anii ’90, fiind liberat condiţionat în anul 2003. Judecătoria Aiud a recomandat în octombrie 2018, când a respins o altă cerere de liberare condiţionată, ca acesta să urmeze un program de consiliere pentru agresori sexuali.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Maşina Dacia de lux de 150 CP a lui Nicolae Ceauşescu. Dotările premium care o făceau unică pe piaţă

 

Alianţa Apusenilor. Trei judeţe se unesc pentru a moderniza zeci de kilometri de drumuri turistice montane

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite