Poziţia companiei Solina după incendiul care a distrus afacerea. Francezii susţin că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România

Poziţia companiei Solina după incendiul care a distrus afacerea. Francezii susţin că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România

Fabrica ce se întindea pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi a fost distrusă

Managementul societăţii Solina din Aba Iulia a transmis duminică un comunicat prin care face cunocută poziţia patronatului în legătură cu viitorul fabricii de condimente şi ingrediente alimentare ditrusă în incendiul podus ieri dimineaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În document se afirmă că a fost demarat un plan de criză care să gesioneze situaţia. De asemenea se susţine că fabrica era autorizată ISU şi că, în aceste momente, siguranţa oamenilor, a bazelor de date şi reluarea business-ului, sunt cele mai importante aspecte pentru companie. Se mai pecizează că acţionarii francezi nu vor renunţa la afacerea din Alba Iulia, unde lucrau aproape 300 de persoane.
 
Comunicatul oficial al companiei Solina Romania:
În dimineaţa zilei de 2 Februarie 2019, în jurul orei 6:00, un incendiu devastator a izbucnit la fabrica Solina România, din Alba Iulia. În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore.
 
În momentul izbucnirii incendiului, nici un angajat nu se afla în interiorul fabricii, si din fericire nu au existat victime. Cauzele declanşării incendiului sunt încă necunoscute şi vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autorităţile competente. Menţionam faptul ca fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU şi întrunea toate condiţiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat şi de autorităţile competente.
 
În aceste momente, siguranţa oamenilor, a bazelor de date şi reluarea business-ului, sunt cele mai importante aspecte pentru companie. Solina România doreşte să asigure toţi partenerii de afaceri (clienţi, furnizori, instuţii publice şi private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiţii ţinand cont de împrejurări.
 
 
În ceea ce priveste responsabilitatea faţă de angajaţii nostri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului. Imediat după evenimentul nefericit, echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului SOLINA şi vor fi implementate acţiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piaţa româneasca şi est-europeană.
 
Conducatorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România. În perioada imediat următoare, activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situaţiei din România. În numele echipei SOLINA ROMÂNIA, Ciprian Grădinariu, Country Manager”
 
Cu peste 2.000 de clienţi, împărţiţi în patru categorii, şi 1.000 de produse în portofoliu, Solina România reprezintă unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa condimentelor şi a ingredientelor alimentare din zona de sud-est a Europei cu afaceri anuale de peste 40 de milioane de euro.
 
Incendiul ce a izbucnit sâmbătă dimineaţă nu a fost încă stins, după mai bine de 30 de ore. Zeci de pompieri acţionează încă pentru a lichida ultimele focare. Pagubele sunt estimate la zeci de milioane de euro.

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările