Povestea fascinantă a gamblerului american cu origini româneşti care a câştigat milioane de dolari la pariuri

Povestea fascinantă a gamblerului american cu origini româneşti care a câştigat milioane de dolari la pariuri

Foto: Facebook/ Vegas Dave

David Oancea (Dave Oancea) a devenit celebru în America după ce a câştigat milioane de dolari la pariuri sportive şi jocuri de noroc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dave Oancea şi-a luat porecla de ”Vegas Dave” şi a câştigat până în prezent peste 5 milioane de dolari doar din pariuri sportive. Cea mai mare lovitură a acestuia datează din 2015, când a câştigat 2,5 milioane de dolari după ce a ghicit echipa ce a câştigat titlul la fotbal american, Kansas City.

Dave vorbeşte doar engleza, tatăl acestuia fiind român originar din Transilvania. Născut şi crescut la Sibiu, Dumitru Oancea a emigrat în 1969 în America şi s-a stabilit la Detroit, Michigan, unde s-a angajat la uzinele Ford. S-a căsătorit cu o japoneză din Hawaii, ceea ce îl determină pe David să spună că pe jumătate este român, jumătate japonez. Acesta a vizitat Transilvania în urmă cu aproape 10 ani.

Dave a devenit personaj în presa americană, mai ales pentru petrecerile sale grandioase şi pentru faptul că şi-a cumpărat o maşină de numărat bani. Are conturi pe reţelele sociale unde îşi promovează câştigurile şi viaţa de lux pe care o duce în America. Postează periodic videoclipuri în care arată cum îşi numără sutele de mii de dolari cu banii la maşina specială de numărat. 

Gamblerul într-o casă de pariuri cu un câştig de 965.000 de dolari

”Vegas Dave” pariază pe baseball şi pe liga NFL a fotbalului american, respectiv cea de la nivelul universitar. Locuieşte, ca orice gambler celebru, în Las Vegas, oraşul cunoscut în toată lumea pentru jodurile de noroc. Acesta şi-a început cariera de gambler în anul 2000, după ce le-a spus părinţilor că va merge la universitate. A folosit un împrumut de 10.000 de dolari pentru a miza la ruletă şi a reuşit să-şi dubleze banii. Ulterior, a avut pierderi mari şi a ajuns, chiar, să fecventeze întrunirile Gamblerilor Anonimi, pentru că era dependent de jocuri. 

Câştigurile mari au venit după anul 2010. A câştigat 200.000 de dolari în sezonul 2012-2013 din NFL, atunci când a pariat că 8.000 de dolari pe Baltimore Ravens că va câştiga SuperBowl, cu multe luni înainte de aflarea finalistelor. Recordul acestuia este, însă, câştigul din 2015, de 2,5 milioane de dolari, tot pe campioana din NFL. Mizează regulat sume care variază între 100.000 de dolari şi 200.000 de dolari şi, în plus, oferă consultanţă pentru 2.500 de oameni care vor să parieze. Suma percepută variază între 1.500 şi 2.000 de dolari de om.

Gamblerul are în locuinţa sa din las Vegas peste 20 de televizoare pe care urmăreşte competiţiile sportive la care pariază. Pentru că pariază sume foarte mari, în lumea gablerilor este poreclit ”balena”. De multe ori a fost acuzat de faptul că unele bilete câştigătoare postatt=e de el pe reţelele sociale ar fi false, însă Dave a respins acuzaţiile.

Totuşi, în urmă cu câteva luni, Dave Oancea a primit o ”lovitură” puternică din partea justiţiei americane. În luna mai 2019, un judecător i-a interzis să intre timp de trei ani în casele de pariuri din Las Vegas. Gamblerul a pledat vinovat în faţa instanţei, altfel riscând să ajungă la închisoare penrtu mulţi ani. Oancea a fost acuzat de autorităţi că a utilizat numerele de securitate socială ale altor persoane pentru a deschide conturi de jucători la cazinouri. Infracţiunile au avut loc între februarie 2015 şi februarie 2016 şi au implicat tranzacţii care au depăşit suma de 1,2 milioane de dolari. În total a fost vorba despre 19 acuzaţii de utilizare ilegală a unor numere de securitate socială.

Pe lângă interdicţia de a mai intra în casele de pariuri, magistratul care a pronunţat sentinţa a stabilit o perioadă de probă de trei ani după finalizarea pedepsei, un tratament împotriva dependenţei de jocuri de noroc şi efectuarea a 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. Acestuia i-a mai fost confiscată suma de 550.000 de dolari. Ulterior, într-o declaraţie oficială Oancea a descris problemele cu sistemul juridic drept ”cel mai mare joc din viaţa mea”. El le-a spus judecătorului că experienţa îl va aduce mai aproape de părinţi şi ”mai aproape de Dumnezeu”. (Sursa fotografiilor: Facebook/ Vegas Dave)

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările