Pontonul de 80.000 de euro realizat de Primăria Alba Iulia a cedat sub greutatea unui cal VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calul a fost salvat de pompieri. Foto: ISU Alba
Calul a fost salvat de pompieri. Foto: ISU Alba

Proaspătul debarcader dat în folosinţă de Primăria Alba Iulia pe malul râului Mureş a cedat sub greutatea unui cal. Investiţia se ridică la peste 80.000 de euro.

Un cal a căzut printre scândurile care formează puntea noului ponton construit de Primăria Alba Iulia. Incidentul s-a petrecut marţi, iar pentru a-l scoate pe cal dintre scândurile rupte a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU Alba.

Potrivit ISU Alba, detaşamentul de pompieri Alba a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui animal, în Partoş, municipiul Alba Iulia. La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, animalul era căzut/blocat în zona pontonului de pe Râul Mureş, necesitând extragerea acestuia de către pompierii militari.

Acesta a fost extras în condiţii de siguranţă, ulterior fiind predat proprietarului. Mai exact animalul a fost prins cu chingi şi ridicat cu o autospecială a pompierilor din Alba Iulia.

În urmă cu doi ani Primăria Alba Iulia, încheia un acord de parteneriat cu Administraţia Naţională Apele Române, necesar pentru construirea zonei de agrement şi debarcader pe malul râului Mureş, la Partoş.

Investiţia a fost bugetată de consiliul local, în trimestrul I, cu suma de 368.300 lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 407.159 lei. Primarul Gabriel Pleşa a declarat că investiţia nu a fost recepţionată şi a completat că a cerut deja întărirea pontonului cu mai multe bare metalice.

cal alba isu

”Investiţia include amenajarea căii de acces auto, locuri de parcare cu piatră spartă, platformă de debarcare pentru caiac şi canotcă, platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor, sistem de iluminat, nivelarea terenului şi plantare de specii potrivite malurilor de apă.

Platforma debarcader şi garare ambarcaţiuni şi peridoc va avea 123,75 mp, iar platforma administrativă, podul de legătură şi acces are o suprafaţă de 903 mp, în total 1.220 mp. Va fi montată o structură metalică plutitoare şi mobilă care să urmărească cotele apelor şi care să deservească relaţia pontoon-apă identic de fiecare dată”, se arată în documentaţia proiectului.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Raport CIA din 1983, despre posibilitatea înlăturării dictatorului Ceauşescu: „Moralul popular este în declin”

Senator PSD, bun de plată către un primar USR. Acuzaţii parlamentarului, demontate în justiţie

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite