Poliţist de la Rutieră, trimis în judecată pentru luare de mită. Cum a fost prins de un agent sub acoperire

Poliţist de la Rutieră, trimis în judecată pentru luare de mită. Cum a fost prins de un agent sub acoperire

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus trimiterea în judecată a unui polişist de la Rutieră pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, cu rechizitoriul întocmit fiind sesizat Tribunalul Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul a fost înregistrat la instanţa de judecată luni, 13 iulie 2020.
 
Potrivit Parchetului, la datele de 28.10.2018, respectiv 12.06.2019, inculpatul, în calitate de agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba – Poliţia Oraşului Abrud – Compartimentul Rutier, a pretins şi primit de la denunţător, iar ulterior de la investigatorul sub acoperire, sumele de 400 lei, respectiv 200 lei, pentru a nu îndeplini un act ce intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv sancţionarea contravenţională a celor două persoane pentru abateri la regimul rutier.
 
”În cauză, urmărirea penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba şi Centrul Operaţional 3 Cluj Napoca. Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, sub nicio  formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: