Poliţist din Aiud trimis în judecată pentru corupţie. A luat mită de la un şofer surprins cu viteză mare pe radar

Poliţist din Aiud trimis în judecată pentru corupţie. A luat mită de la un şofer surprins cu viteză mare pe radar

Sediul Poliţiei Aiud. Foto Arhivă

Un poliţist din Aiud, fost angajat al serviciului rutier, a fost trimis în judecată de procurori pentru fapte de corupţie. Daniel Fănel Copil este acuzat că a luat bani de la un şofer pentru a nu întocmi un proces verbal de contravenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Alba, iar primul termen se va desfăşura în 13 ianuarie 2014. Poliţistul din Aiud a fost surprins de procurori luând mită suma de 250 de lei de la un şofer pentru a nu-i suspenda permisul de conducere.
 
La sfârşitul lunii septembrie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au prins în flagrant un poliţist din Aiud, judeţul Alba, în timp ce primea mită pentru a nu întocmi un proces verbal de contravenţie unui şofer.
 
Conducătorul auto a fost surprins de poliţişti pe radar conducând cu viteză mare, fără centură de siguranţă, iar, potrivit legislaţiei, ar fi urmat să i se suspende permisul auto, întrucât acumulase deja 11 puncte de penalizare. Agentul i-ar fi cerut şoferului suma de 250 de lei pentru a nu-i întocmi procesul verbal de contravenţie şi a nu-i suspenda permisul de conducere. Procurorii şi ofiţerii DGA au organizat flagrantul şi l-au prins pe poliţist cu banii marcaţi asupra lui.
 
Comunicatul de presă DGA: “Vineri, 27 septembrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul IPJ Alba – Poliţia municipiului Aiud, Compartimentului de Poliţie Rutieră în timp ce primea suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire autorizat în cauză, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 
Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.01.2013, agentul de poliţie a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul DGA cu ocazia efectuării unui test de integritate, în acelaşi scop de a nu dispune măsurile legale cu ocazia constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.
 
Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior, a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de acesta în perioada 2010-2013, care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente (toate cele trei exemplare), urmând a se efectua verificări cu privire la modul de implementare şi trimiterea lor în debit.
 
La data de 27.09.2013 a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de agentul de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 din Legea 78/2000, fiind dispusă cercetarea învinuitului în stare de libertate. În cauză urmează a fi continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările