Senatorul Teodor Atanasiu: „Dacă PNL va fi dat afară de la guvernare va iniţia moţiune de cenzură“. Premierul face apel la moderaţie în declaraţii

Senatorul Teodor Atanasiu: „Dacă PNL va fi dat afară de la guvernare va iniţia moţiune de cenzură“. Premierul face apel la moderaţie în declaraţii

Teodor Atanasiu este unul dintre cei mai vocali lideri PNL împotriva PSD şi a premierului Victor Ponta

Preşedintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, a declarat, vineri, la Alba Iulia că PSD a făcut USD pentru că nu mai crede în viitorul USL. Atanasiu a precizat că PNL va face demersurile necesare pentru a-l demite pe premierul Victor Ponta prin moţiune de cenzură.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este foarte clar că cei de la PSD, când au făcut USD-ul nu l-au făcut pentru că mai cred în viitorul USL. E ca şi cum mai crezi în căsnicie şi te afişezi cu amanta. Populaţia ne-a dat voturile pe USL ca să guvernăm împreună, dacă ei vor să ne dea afară nu e niciun fel de problemă decât că guvernul devine ilegitim în acest caz. Nu mă aştept ca Ponta să aibă vreun scrupul şi să îşi dea demisia, însă noi vom face demersurile necesare pentru a-l demite: moţiunea de cenzură. Vom iniţia o moţiune de cenzură, cât de repede vom considera că sunt îndeplinite condiţiile pentru ca ea să treacă. PNL nu-şi poate ocupa postul de vicepremier şi alte 4 posturi de ministru libere decât dacă îndeplineşte anumite condiţii impuse de ei”, a declarat senatorul Teodor Atanasiu într-o conferinţă de presă.
 
Liderul PNL Alba, propus pentru postul de ministru al Economiei, a spus că numirea lui Iohannis în funcţia de vicepremier nu este dorită de social-democraţi, cu atât mai puţin numirea acestuia în funcţia de ministru de Interne, pe motiv că „acolo se numără voturile”.
 
„Nu există nicio şansă ca Ponta să-l numească pe Iohannis vicepremier. De la început, Ponta ştia că nu va face acest lucru. A fost prima dată când Iohannis era hotărât să lase primăria şi să intre în politica mare. Au trebuit repede să îi pună talpă, nu cumva să ajungă acolo. Ei nu vor sub nicio formă ca vecinul nostru de judeţ, Klaus Iohannis să ajungă la ministerul de Interne, dintr-un motiv foarte simplu: e ministerul care va număra voturile de două ori anul ăsta. Nu mai bun ar fi unul de-al lor? I-a deranjat extraordinar de mult faptul că un om corect la interne dădea mari dureri de cap celor care organizau alegerile”, a mai afirmat Atanasiu.
 
Întrebat dacă, în condiţiile actuale, mai speră să ajungă ministrul Economiei, senatorul Teodor Atanasiu a spus că şi-ar dori acest lucru, „dar nu în Guvernul Ponta”: „Poate în curând, poate în acest an, dar nu în Guvernul Ponta, ci într-un alt Guvern”.
 
Ponta face apel la moderaţie
 
În replică la afirmaţiile senatorului Atanasiu, premierul Victor Ponta a postat un mesaj pe facebook prin care solicită moderaţie în declaraţii. ”Trebuie să condamn ferm ca fiind contraproductive, incorecte şi iresponsabile declaraţiile domnului senator Teodor Atanasiu (propus de PNL şi acceptat de mine ca Ministru al Economiei în Guvernul Romaniei)! Îi rog pe toţi cei care vor binele USL să fie mai ponderaţi şi mai cinstiţi în declaraţiile publice! Fac un nou apel la moderaţie, dialog şi înţelepciune pentru salvarea USL! Eu încă sper că putem, în zilele următoare, să găsim soluţii pentru continuarea guvernării USL! Fac apel la toţi liderii PNL şi USD să acţionăm în acest sens! Dacă toţi ne dorim cu sinceritate asta, putem reuşi!”, susţine premierul.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările