PNL a câştigat alegerile în comuna cu cele mai multe fonduri europene din ţară. Primarul din Ciugud a fost exclus din PSD

PNL a câştigat alegerile în comuna cu cele mai multe fonduri europene din ţară. Primarul din Ciugud a fost exclus din PSD

Imagine aeriană a comunei Ciugud

La Ciugud, comuna din Românai care a atras cea mai mare valoare a fondurilor europene şi unde primarul a fost exclus din PSD, alegerile pentru Parlamentul European au fost câştigate detaşat de PNL. Locul doi a fost ”adjudecat” de USR PLUS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opţiunile alegătorilor din comuna Ciugud, judeţul Alba, cunoscută în toată ţara pentru investiţiile făcute cu fonduri europene, s-au schimbat radical, după ce PSD Alba l-a exclus din partid pe primarul Gheorghe Damian. La alegerile parlamentare din 2016, PSD a câştigat detaşat competiţia electorală la nivelul comunei.
 
Excluderea primarului Gheorghe Damian din PSD a făcut ca electoratul să re reorienteze şi să susâină masiv PNL şi chiar USR PLUS.
 
Astfel, potrivit rezultatelor provizorii publicate de Biroul Electoral Central, PNL a obţinut un procent de 34,17% (611 voturi), iar PSD doar 17,39% (311 voturi), un rezultat foarte slab comparativ cu cel de la alegerile parlamentare din 2016, când a fost votat de un număr de trei ori mai mare de alegători: 65,27%.
 
Alianţa 2020 USR-PLUS a atras votul a 23.54% dintre alegători, respectiv 421 de voturi. La Ciugud au fost exprimate un număr de 1.788 de voturi valabil exprimate.

Comuna Ciugud din Alba a devenit în ultimii 10 ani un exemplu la nivel naţional, devenind un model de dezvoltare a zonelor rurale din România. Ciugudul deţine câteva recorduri greu de egalat fiind prima localitate din ţară cu drumuri agricole asfaltate, cu piste de biciclete în mediul rural, cu internet wireless în spaţiile publice şi iluminat public asigurat cu ajutorul eolienelor. De asemenea, în 2019, va implementa o nouă investiţie în premieră: un debarcader pe malul râului Mureş pentru plimbări cu barca cu vâsle. Valoarea fondurile europene atrase este de circa 30 de milioane de euro, o parte fiind obţinute în proiecte derulate în colaborare cu comune vecine.

Primarul Gheorghe Damia a fost exclus din PSD în anul 2017, pe motiv că nu s-ar fi implicat suficient în campania electorală de la alegerile parlamentare. În realitate, liderul PSD Alba a propus şi susţinut excluderea pentru a nu pierde postul de preşedinte al organizaţiei


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: