Pistă de elicopter pentru Spitalul Judeţean Alba. Investiţia costă 200.000 de lei

Pistă de elicopter pentru Spitalul Judeţean Alba. Investiţia costă 200.000 de lei

Spitalul va avea pistă de aterizare pentru elicopter

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au încheiat un protocol de colaborare având ca principal obiectiv înlesnirea accesului autosanitarelor şi a elicopterelor SMURD pe platforma amenajată pe baza sportivă din incinta instituţiei de învăţământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prezent această platformă este deteriorată, nemaifiind făcute intervenţii de peste 30 de ani şi nu este dotată cu un sistem de balizaj utilizat de către piloţi pentru aterizarea în siguranţă. Căile de acces către locul de aterizare sunt deteriorate, fiind denivelate şi prezentând numeroase gropi, ceea ce face ca deplasarea ambulanţei să fie anevoioasă, influenţând negativ starea de sănătate a bolnavilor aflaţi în urgenţe medicale.

Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba a convenit cu reprezentanţii Liceul Militar „Mihai Viteazul” să se efectueze de către spital lucrări de reabilitare la platforma de aterizare/decolare a elicopterelor în situaţii de urgenţe medicale şi la căile de acces din incinta liceului.

A fost demarată încheierea unui acord de asociere între spital, liceu şi Inspectoratul General de Aviaţie(IGA) în scopul folosirii căilor de acces din incinta liceului cât şi folosinţa în comun a acestei platforme cu respectarea reglementărilor specifice atât de IGA cât şi ale Ministerului Apărării Naţionale, pentru aterizarea şi decolarea elicopterelor în situaţii de urgenţe medicale. Acordul de asociere se încheie pe o durată de 10 ani.

Spitalul Judeţean Alba asigură resursele financiare şi execută lucrările de reabilitare a platformei de aterizare/ decolare a elicoperelor în situaţii de urgenţe medicale şi a căilor de acces din incinta liceului, potrivit devizului estimativ de lucrări în valoare de 200.000 de lei aprobat de Consiliul Judeţean Alba.

citeste totul despre: