Piromanul care a dat foc unui bar din Alba Iulia, trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat

Piromanul care a dat foc unui bar din Alba Iulia, trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat

Marius Truţă a fost arestat imediat după comiterea faptei

Bărbatul care a dat foc cu benzină unui bar din Alba Iulia şi a rănit grav două persoane a fost trimis în judecată. Horia Marius Truţă este acuzat de tentativă de omor calificat. De asemenea, pentru aceeaşi infracţiune a fost trimis în faţa instanţei Iosif Dancă, care şi-a înjunghiat soţia cu un cuţit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambele dosare vor fi judecate la Tribunalul Alba, instanţă care a menţinut arestării preventiv a inculpaţilor. Marius Horea Truţă, de 34 de ani, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, după ce a incendiat localul „Taverna” de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, provocând arsuri grave asupra a două persoane.   
 
Potrivit procurorilor, în noaptea de 15/16 martie, „suspectul, pe fondul consumului de alcool, în timp ce participa la o petrecere organizată într-un bar, s-a înarmat cu o o macetă (sabie) cu lungimea de 50 cm şi cu o sticlă din plastic de 2,5 l, plină cu benzină, cu care a stropit pardoseala din bar şi clienţii aflaţi în interior, apoi a aprins acest combustibil cu ajutorul unei brichete, incendiind interiorul localului şi persoanele vătămate L. C. şi C. A., care au suferit leziuni la nivelul membrelor inferioare şi la nivelul feţei, putându-le pune viaţa în pericol.
 
Iosif Dancă a ajuns după gratii după ce şi-a înjunghiat soţia. Agresiunea a avurt loc în 24 martie. Potrivit procurorilor, pe fondul consumului de alcool şi a stării conflictuale dintre părţi, bărbatul s-a deplasat la domiciliul surorii sale (unde ştia că se afla soţia sa, victima D. M.) şi, acţionând cu premeditare, având asupra sa un cuţit de bucătărie, i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu acest cuţit în zona toracică şi în zona gâtului, cauzându-i leziuni care i-au pus viaţa în pericol. Ambii inculpaţii riscă peste 10 ani de închisoare.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: