FOTO Petrecere grotescă cu fanfară, în stradă, în jurul a doi urşi omorâţi la vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O petrecere în stradă, cu fanfară, în jurul a doi urşi ucişi la vânătoare a avut loc în aprilie 2012 în parcarea unui complexul turistic din Alba. Imaginile publicate pe internet, cu cadavrele celor doi urşi în parcarea complexului de pe DN7, sunt dezgustătoare.

Cadavrele sfârtecate ale animalelor, care din fotografii par a fi doi pui de urs, au fost aruncate din maşină în parcarea complexului turistic de lângă DN7, pe teritoriul comunei Vinţu de Jos. Pentru ca imaginea să fie şi mai grotescă, a fost chemată şi Fanfara din Petreşti pentru a sărbători cum se cuvine uciderea animalelor sălbatice. 

”Călătoream şi oprisem, ca de obicei, pentru o cafea. Am văzut şi auzit fanfara, ne-am gândit că o fi vreo festivitate locală. Când noi am ajuns, ursuleţii erau deja expuşi pe jos. Era lume multă, se făceau fotografii iar vânătorul cuvânta. Îmi amintesc că vânătorul a cerut fanfarei să cânte imnul SUA şi le-a promis 200 de milioane de lei. Nu am ştiut la acel moment că e chiar patronul cârciumii. Când am reuşit să înţeleg că petrecerea este strict o sărbătoare pentru uciderea ursuleţilor, am făcut fotografiile. De atunci, nu am mai oprit niciodată, e tot ce am putut face ca să îl… pedepsim”, a spus Gabriela F., persoana care a realizat fotografiile.

image

Pozele sunt din 22 aprilie 2012. Potrivit legii, perioada în care pot fi organizate vânători legale la urs este cuprinsă între 15 septembrie – 31 octombrie şi 15 martie – 15 mai.

Pe site-ul complexului turistic se susţine că se poate vizita aici chiar şi o grădină zoologică. În urmă au aproape 10 ani, aici era ”cazată” şi o ursoaică. În aprilie 2007, în urma unei campaniei naţionale ”Salvaţi urşii de restaurant”, ursoaica Maria a fost transferată şi eliberată în rezervaţia de la Zărneşti. Din păcate, la ”grădina zoologică”  a rămas atunci, în continuare, un mascul urs care nu a putut fi eliberat de iniţiatorii campaniei.

Călătoria fantastică a unui zeppelin deasupra României şi misterioasa prăbuşire a „Titanicului“ aerului: un atentat sau o descărcare electrică?

VIDEO DOCUMENT ”Ţara Moţilor”, cel mai bun documentar la Festivalul de film de la Veneţia în 1939

„La bulivar, birjar!“. Trăsurile ţineau locul taxiurilor în Alba Iulia, acum 100 de ani. Birjarul, obligat „să ducă traiu treaz“, „fără defecte greţoase trupeşti“

Cum a murit Avram Iancu - „Crăişorul Munţilor“. Răpus de inimă rea, a luptat până la sfârşitul vieţii pentru drepturile românilor din Transilvania

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite