Peste 700 de elevi şi profesori de la Colegiul Economic din Alba Iulia, transferaţi în spaţiile unei alte şcoli pentru a permite modernizarea clădirii

Peste 700 de elevi şi profesori de la Colegiul Economic din Alba Iulia, transferaţi în spaţiile unei alte şcoli pentru a permite modernizarea clădirii

Clădirea principală a Colegiului Economic din Alba Iulia

Elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia sunt mutaţi, începând de azi, în sediul Şcolii Gimnaziale nr. 9. Transferul este determinat de o investiţie privind modernizarea clădirilor în care funcţionează instituţia de învăţământ preuniversitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sediul Colegiului este inclus într-un proiect de modernizare, cu fonduri de la PNDL, astfel încât activitatea şcolară nu poate fi desfăşurată în condiţii de siguranţă. 
 
Consilierii locali au aprobat sîptămâna trecută hotărârea pentru relocarea celor 650 de elevi ai Colegiului Economic, însă transferul va începe de săptămâna viitoare. Este vorba despre 23 de clase de liceu şi trei de şcoală profesională, plus profesorii, care vor avea nevoie de sală profesorală şi birourile destinate personalului administrativ.
 
Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” a aprobat, în 19 octombrie 2019, propunerea ca parte din spaţiile clădirii şcolii gimnaziale şi terenul aferent, administrate de liceu, să fie puse la dispoziţia Colegiului Economic, pe o perioadă de doi ani.
 
Anterior, în noiembrie 2018, au fost aprobate alte hotărâri care prevedeau transferul a două unităţi şcolare: Elevii şi profesorii Liceului Tehnologic ”Dorin Pavel” ar fi urmat să se mute ei în spaţiile Şcolii Gimnaziale nr. 9, iar cei de la Colegiul Economic să preia clădirea Liceului Tehnologic. Cele două hotărâri au fosta contestate în instanţă de Instituţia Prefectului, fiind, astfel, suspendate de drept. În final, Consiliul local a aprobat transferul direct al activităţii Coelgiului Economic la Şcoala Gimnazială nr. 9. 

Noul sediu al liceului din Alba Iulia - foto proiect

În şedinţa de de săptămâna trecută a fost aprobată darea în administrarea Colegiului Economic a clădirii şcolii gimnaziale menţionate – etajul I, II şi parţial etajul III, în suprafaţă construită desfăşurată de 1.760 mp (iniţial suprafaţa propusă a fost mai mare – n.r.) şi a terenului aferent, inclusiv cel de sub clădire, în suprafaţă de 3.382 mp, pe o perioadă de 2 ani.
 
 
Lucrările de modernizare a sediului Colegiului Economic “Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, incluse la finanţare de la bugetul de stat, prin PNDL costă 7,4 milioane lei (aproximativ 1,6 milioane euro), inclusiv partea de proiectare, sumă din care aproape jumătate va trebui suportată din bugetul municipiului Alba Iulia. Lucrările includ şi etajarea uneia dintre clădiri, pe o arie propusă de 657,01 mp.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: