Peste 60 de cazuri de coronavirus la un centru de pacienţi cu probleme mintale din Alba. 829 cazuri active în judeţ

Peste 60 de cazuri de coronavirus la un centru de pacienţi cu probleme mintale din Alba. 829 cazuri active în judeţ

Foto: Adevarul

Peste 60 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică din Galda de Jos, judeţul Alba, au fost testaţi pozitiv cu noul coornavirus. Sunt peste 800 de cazuri active la nivel judeţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost confirmate 102 cazuri noi de COVID-19 în judeţul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 8 octombrie, de către Direcţia de Sănătate Publică. 53 dintre cazuri provin de la Centrul de Recuperare din Galda de Jos, unde, miercuri, au fost făcute publice alte 10 teste pozitive.
 
În total, în judeţ, au fost înregistrate 2.316 de infectări, de la începutul pandemiei. 1.407 persoane vindecate au fost declarate vindecate şi s-au înregistrat 79 de decese. Miercuri, în Alba au fost prelucrate 1.077 de probe, (858 la DSP si 219 la SJU).
 
Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 84.217. Alba are în prezent 829 de cazuri active de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare număr de la începutul epidemiei. În condiţiile în care în spitale sunt aproximativ 200 de paturi, autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru a extinde posibilitatea de internare a cazurilor care au nevoie de tratament în unităţi medicale.
 
”Pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus SARS-COV-2, unităţile sanitare din judeţul Alba, vor aloca între 20 şi 30% din totalul numărului de paturi aprobate în structură, pentru tratarea pacienţilor pozitivi SARS-COV-2, respectând circuite funcţionale avizate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.
 
Fiecare unitate sanitară de la nivelul judeţului Alba, va lua măsuri de îndată, de alocare a 1% din totalul numărului de paturi aprobate în structura funcţională, pentru tratarea pacienţilor bolnavi de SARS COV 2, care necesită tratament specific ATI”, se precizează în hotărârea adoptată miercuri seara de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Localităţile din care provin cazurile noi (8 octombrie): Aiud – 13, Alba Iulia – 9, Blaj – 3, Câmpeni – 1, Ciugud – 1, Cugir – 3, Galda de Jos – 53  focar la Centrul de Recuperare), Ighiu – 1, Jidvei – 1, Livezile – ,1 Mirăslău – 1, Ocna Mureş – 1, Roşia Montană – 1, Sebeş – 6, Şibot – 2, Stremţ – 1, Zlatna – 1, Cut – 1, fără localitate atribuită – 2.
 
Măsurile luate la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Galda de Jos:
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba au evaluat situaţia şi, având în vedere structura funcţională şi resursele materiale şi umane existente în centrul rezidenţial, au convenit următoarele:
 
– Izolarea beneficiarilor identificaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 în centrul rezidenţial, în camere separate;
– Limitarea la maximum a interacţiunii beneficiarilor şi angajaţilor;
– Monitorizarea permanentă a stării de sănătate a beneficiarilor infectaţi şi măsurarea, periodică, a saturaţiei de oxigen din sânge, de către personalul de specialitate, respectiv medicul centrului şi asistentele medicale. În cazul deteriorării accentuate a stării de sănătate se va apela Serviciul de urgenţă 112 pentru asigurarea asistenţei medicale imediate şi transferul în unităţi sanitare suport COVID-19.
 
DGASPC Alba a asigurat stocuri de dezinfectanţi, de biocide şi de echipamente de protecţie pentru angajaţi: combinezoane, halate, măşti, mănuşi şi viziere, iar medicul centrului este în legătură permanentă cu un medic infecţionist, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar. Personalul angajat care a fost testat pozitiv este în izolare, la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie şi a DSP Alba.
 
Testarea personalului angajat şi a beneficiarilor serviciilor oferite în cadrul centrului continuă, astfel că în cursul dimineţii de astăzi au fost recoltate probe de la 68 de salariaţi, urmând ca, după amiază să fie recoltate probe de la 105 beneficiari.
 
În cadrul serviciului rezidenţial, unde sunt ocrotiţi 180 de persoane adulte cu dizabilităţi şi îşi desfăşoară activitatea 177 de angajaţi, s-au luat măsuri de igienizare şi dezinfectare suplimentare.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările