Peste 50.000 de doze de vaccin au fost administrate în Alba în 11 centre de vaccinare

Peste 50.000 de doze de vaccin au fost administrate în Alba în 11 centre de vaccinare

Foto: arhivă Adevărul

În judeţul Alba de la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent au fost administrate peste 50.000 de doze de vaccin anti COVID.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit DSP Alba, din data de 4 ianuarie 2021 şi până în prezent numărul de doze de vaccin administrate este de 53.248.
 
Dintre acestea, 36.646 reprezintă prima doză (practic numărul persoanelor imunizate în judeţul Alba cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID) şi 16.602 – rapelul.
 
În judeţul Alba funcţionează momentan 11 centre de vaccinare: două în Alba Iulia şi câte unul la Sebeş, Aiud, Blaj, Cugir, Teiuş, Ocna Mureş, Abrud, Câmpeni şi Zlatna.
 
Reprezentanţii DSP Alba mai reaminesc că în România există trei tipuri de vaccinuri autorizate, aşa cum reiese şi din informaţiile publicate pe site-ul oficial www.vaccinare-covid.gov.ro, astfel: vaccinul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer (denumit Comirnaty), vaccinul Moderna şi vaccinul AstraZeneca.
 
În judeţul Alba vaccinurile utilizate în prezent sunt BioNTech/ Pfizer (denumit Comirnaty) şi Moderna (momentan mai mult pentru rapeluri) în centrele din Alba Iulia (Sala de Sport a Universităţii 1 Decembrie 1918), Sebeş, Aiud, Blaj, Cugir, Teiuş, Ocna Mureş, Câmpeni şi Zlatna şi vaccinul AstraZeneca în două centre: Centrul de la Sala de Sport ”Alexandru Domşa” din Alba Iulia şi Centrul de vaccinare Abrud.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările