Peste 20 de persoane cercetate de Poliţia din Alba pentru braconaj cinegetic. Au vânat ilegal 31 de animale şi păsări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii asociaţiei au vânat ilegal 31 de exemplare din diverse specii
Membrii asociaţiei au vânat ilegal 31 de exemplare din diverse specii

Poliţiştii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, specializaţi în protejarea fondului cinegetic naţional, fac cercetări cu privire la 26 de persoane care ar fi comis infracţiuni de braconaj cinegetic prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 10.000 de euro. În cauză este verificată şi activitatea unei asociaţii de vânătoare.

În perioada februarie - iunie 2016, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Alba au efectuat mai multe investigaţii cu privire la activitatea desfăşurată de către o asociaţie de vânătoare din judeţul Alba şi de către membrii acesteia. 

Din primele cercetări a rezultat că, în sezonul de vânătoare 2014-2015, un număr de 26 de persoane, membri ai asociaţiei sau cunoştinţe ale acestora, au comis acte de braconaj cinegetic, fie prin practicarea vânătorii de către persoane care nu posedă permis de vânătoare, fie prin nerespectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţiile de vânătoare, sau de către persoane neînscrise în autorizaţii. 

Totodată, a rezultat că unele dintre persoane ar fi practicat vânătoarea, în afara perioadei legale pentru diferite specii dar şi că asociaţia ar fi emis autorizaţii de vânătoare prin care s-a depăşit cota de recoltă si cifrele de intervenţie aprobate.  Astfel, ar fi fost vânate 31 de exemplare din diverse specii, între care căprior, mistreţ şi raţă, a căror valoare totală a fost estimată la 9.880 euro.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj cinegetic, faptă prevăzută de art. 42 alin.1 din Legea 407/2004 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi uz de armă letală, fără drept, faptă prevăzută de art. 343 alin.1 din Codul Penal, precum şi în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate.

Citiţi şi:

Percheziţii DIICOT în Alba şi alte cinci judeţe la o grupare acuzată de furt de utilaje agricole din Franţa. Cine sunt inculpaţii VIDEO

Punct final în dosarul utilajelor furate din UE: 26 de inculpaţi, printre care şi fostul director al SRI Alba, aşteaptă sentinţa de la ÎCCJ

    

Fostul director al SRI Alba, Ioan Tarnu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul utilajelor furate

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite