Peste 100 de şcoli şi grădiniţe din Alba nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Peste 100 de şcoli şi grădiniţe din Alba nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Mulţi elevi vor învăţă în continuare în şcoli cu probleme

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Alba, înainte de inspecţiile premergătoare anului şcolar 2016-2017, din cele 520 de unităţi de învăţământ – grădiniţe, şcoli, licee din judeţ, 107 (20,5%) nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Comparativ, anul trecut, erau 122 de unităţi în această situaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acestea nu au fost autorizate pentru că prezintă deficienţe majore. Reprezentanţii DSP Alba precizează că acestea fie nu au apă curentă şi canalizare, grupuri sanitare sau au grupuri sanitare improprii ori în curte, neîncălzite, cu toalete turceşti.
 
De asemenea, alte nereguli ţin de iluminarea artificială a claselor, respectiv degradarea pavimentelor, pardoselilor şi interioarelor, precum şi funcţionarea în spaţii comune a unităţilor de învăţământ diferite (de exemplu, şcoală gimnazială şi grădiniţă fără circuite separate).
 
În judeţul Alba, din cele 244 de grădiniţe, 197 sunt autorizate; din cele 242 de şcoli primare şi generale, 182 sunt autorizate, în vreme ce toate liceele şi colegiile, 33, sunt autorizate. În judeţ funcţionează şi o şcoală postliceală sanitară care este autorizată din punct de vedere sanitar.
 
DSP Alba face precizarea că, potrivit situaţiei la nivelul lunii iulie, şapte unităţi de învăţământ sunt autorizabile, ceea ce înseamnă că acestea îndeplinesc condiţiile de autorizare şi urmează să-şi depună documentaţia.

Inspectorii efectuează în continuare controale mixte (alături de reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Alba, respectiv ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba), iar următorul termen pentru autorizarea şcolilor este 1 septembrie. Rezultatele vor fi date publicităţii la finalizarea acţiunilor tematice de control, înainte de începerea anului şcolar, mai transmite DSP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: