UPDATE Percheziţii ale poliţiştilor din Alba în 7 judeţe pentru suspiciuni de evaziune şi delapidare. Opt persoane au fost reţinute

UPDATE Percheziţii ale poliţiştilor din Alba în 7 judeţe pentru suspiciuni de evaziune şi delapidare. Opt persoane au fost reţinute

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii din Alba au efectuat meircuri, 14 martie, un număr de 35 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 1.400.000 de lei, prin evaziune fiscală şi delapidare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 2 Opt persoane au fost reţinute, miercuri, în urma percheziţiilor din Alba şi alte şase judeţe, în acest dosar de evaziune fiscală.  Joi, 15 martie, cele opt persoane reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru dispunerea măsurilor legale. Din judeţul Alba, au fost audiaţi şapte reprezentanţi ai unor firme, şase fiind din Alba Iulia şi unul din Roşia Montană.
 
UPDATE 1 Poliţiştii au identificat la domiciliu 18 dintre cele 22 de persoane vizate de percheziţii. 15 au fost aduse până la ora 16.00 la sediul IPJ Alba, iar trei erau pe drum. Până la ora menţionată, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 2 persoane.
____________________________________________
 
Poliţiştii Servicului pentru Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 35 de percheziţii în judeţele Alba (7), Arad (8), Bihor (4), Cluj (11), Maramureş ( 2), Mureş (2) şi Caraş Severin (1).
 
Acţiunea are loc la locuinţele a 22 de persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 - 2012, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 lei. Poliţiştii vor pune în executare 22 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
 
În activităţi sunt angrenaţi şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba precum şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Bihor, Cluj, Mureş, Maramureş şi Caraş Severin.
 
citeste totul despre: