Percheziţii la persoane şi firme din Alba Iulia şi Sebeş care colectează ilegal fier vechi. Prejudiciul depăşeşte 600.000 lei

Percheziţii la persoane şi firme din Alba Iulia şi Sebeş care colectează ilegal fier vechi. Prejudiciul depăşeşte 600.000 lei

Deşeuri colectate ilegal, descoperite la percheziţii

Poliţişti din cadrul IPJ Alba aeu efectuat marţi, 15 aprilie, percheziţii domiciliare la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile a nouă persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani,  fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Persoanele şi firmele vizate desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor reciclabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe baza probelor administrate în cauză, s-a reţinut că Maria Marton, (52 de ani),  Ioan Marton (55 de ani), Ioan Marton (31 de ani) şi Elena Marton (27 de ani), toţi din Alba Iulia, începând cu anul 2007 au înfiinţat sau preluat societăţi comerciale care au ca principal obiect de activitate colectarea deşeurilor reciclabile. Din anul 2007 până în prezent aceştia nu au condus corect evidenţa contabilă sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului.
 
De asemenea, poliţiştii au stabilit că Marius S., de 23 de ani, Dănuţ S., de 30 de ani, Ioan G., de 41 de ani, toţi din municipiul Sebeş şi F.G., de 33 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba, au legături infracţionale cu cele 4 persoane din Alba Iulia şi toţi desfăşoară activităţi neautorizate de colectare şi valorificare a deşeurilor feroase
şi neferoase, fără a întocmi documente contabile în acest sens. Prejudiciul cauzat prin infracţiune bugetului de stat este estimat la 624.800 lei.
 
La data de 14 aprilie ac., pentru documentarea activităţilor infracţionale a celor 9 persoane din judeţul Alba, poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au efectuat percheziţii la domiciliile şi sediile societăţilor comerciale aparţinând acestora.
 
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la suspecţi au fost ridicate, documente de evidenţă contabilă, bijuterii (aur şi argint), suma de 129.200 lei, unelte şi utilaje folosite în activitatea de colectare a deşeurilor, 3.513 kg deşeuri neferoase (cupru, aluminiu, alamă), în valoare de 52.695 lei şi alte bunuri pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care persoanele menţionate  sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „evaziune fiscală”, ”spălare a banilor”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală” şi „uz de fals”. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: