Penalităţi uriaşe pentru italienii de la Pizzarotti. CNAIR reclamă întârzieri la lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nodul rutier Alba Iulia Nord va fi deschis odată cu lotul 2. Foto: ziarulunirea.ro
Nodul rutier Alba Iulia Nord va fi deschis odată cu lotul 2. Foto: ziarulunirea.ro

Antreprenorul lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, compania italiană Pizzarotti, are mai multe probleme, atât financiare cât şi de natură juridică.

Pe rolul Tribunalului Cluj – Secţia Comercială a fost înregistrată împotriva sa o cerere de intrare în procedura insolvenţei şi falimentului.

Solicitarea a fost formulată de firma DDG Transporters SRL şi are termen stabilit pentru data de 3 decembrie 2021.  Antreprenorul ar avea şi alte probleme financiare, mai mulţi prestatori printre care Baxcom, Elis, Florea Grup, Europexpres, au de recuperat sume de bani importante pentru lucrările efectuate pe acest segment de autostradă.

Problema nu este nouă, restanţele financiare ale Pizzarotti mai fiind aduse în discuţie în urmă cu un an şi jumătate, la una din vizitele în şantier ale ministrului Lucian Bode.

De asemenea, CNAIR a remis companiei Pizzarotti două facturi de penalităţi în valoare de circa 84,5 milioane de lei, fapt care evident i-a cauzat antreprenorului italian dificultăţi financiare majore. 

Astfel, au fost emise o factură în valoare de 81,26 milioane de lei şi cealaltă în valoare de 3,25 milioane de lei. Motivele sunt nerespectarea duratei de execuţie a lucrărilor, respectiv întârzieri în remiterea programului de execuţie. ”Până la încasarea acestor sume de catre CNAIR/ stabilirea unui acord cu antreprenorul privind plata acesteia, nu se vor face alte plăţi catre antreprenor”, se precizează pe site-ul CNAIR.

Compania Pizzarotti construieşte lotul 1 al autostrăzii Sebeş - Turda, între Sebeş şi Sântimbru. Traficul rutier a fost deschis în decembrie 2020 pe o distanţă de 15 kilometri. În cursul acestui an a fost finalizat integral nodul rutier Sebeş. Ultimii 2 kilometri din acest lot, care includ şi nodul rutier Alba Iulia Nord, vor fi daţi în trafic la 1 decembrie 2021, odată cu deschiderea cirulaţiei şi pe lotul 2, între Sântimbru şi Aiud.

Vă mai recomandăm:

 

Soţ şi soţie fără să vorbească o limbă comună. De ce a fost returnată o vietnameză din România

 

Arhiepiscopul Irineu îi îndeamnă pe enoriaşi să asculte de sfatul medicilor: „Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine”  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite