PDL Alba se reorganizează după eşecul din alegeri: biroul permanent din Alba Iulia a fost dizolvat

PDL Alba se reorganizează după eşecul din alegeri: biroul permanent din Alba Iulia a fost dizolvat

Senatorul Alexandru Pereş şi deputatul Clement Negruţ. Foto Adevărul

Biroul Permanent Local al PDL Alba Iulia a fost dizolvat de către Biroul Permanent Judeţean Alba. Decizia a fost luată joi, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile parlamentare.

 

Pentru desemnarea unei noi structuri de conducere a organizaţiei locale vor fi organizate alegeri ale căror dată nu este cunoscută deocamdată.  Organizaţia PDL Alba Iulia a fost condusă în ultimii ani de viceprimarul Paul Voicu.
 
“A fost desemnat un comitet de iniţiativă din care face parte şi Voicu Paul, cel care a ocupat până acum funcţia de preşedinte. Acest comitet se va ocupa de întocmirea unui calendar al acţiunilor viitoare dar şi de o analiză, un recensământ al membrilor de partid. Cel mai optimist termen de finalizare a acestor demersuri este de 30 de zile, după care se va stabili şi data alegerilor”, a declarat secretarul general al PDL Alba, senatorul Alexandru Pereş. 
 
Acesta a completat că astfel de evaluări vor avea loc în tot judeţul iar acolo unde este cazul vor fi dizolvate şi alte birouri permanente locale şi provocate alegeri. “Am fost în jumătate dintre organizaţii şi nu există tensiuni deosebite niciunde. Însă considerăm că este momentul analizei şi al schimbării acolo se impune. Nu ascundem că aceste acţiuni au legătură şi cu rezultatele de la alegerile parlamentare pentru că nu avem cum să fim mulţumiţi de acel procent de 29% deşi PDL Alba s-a situat pe locul doi în ţară. Totuşi, am pierdut circa 40.000 de votanţi pe care ne propunem să-i recâştigăm până la alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale”. 
 
Deputatul PDL Clement Negruţ a precizat că solicitarea de dizolvare a BPL Alba Iulia a venti chiar din partea acestei structuri pe motiv că “au constatat că biroul nu mai funcţionează”.
 
“Nu e o pedeapsă ci o revigorare. Aceasta revigorare va avea loc probabil şi în alte organizaţii ale partidului, la Abrud, Teiuş sau Baia de Arieş, unde de altfel am pierdut alegerile. Pot spune că în sfârşit în BPJ Alba se iau decizii pentru viitorul partidului”, a spus Negruţ, vicepreşedinte al PDL Alba. 
 
PDL a pierdut la Alba Iulia competiţia electoral pentru postul de deputat. USL a câştigat, prin Călin Potor, mandatul cu majoritatea voturilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările