Patru asistente şi un infirmer de la Spitalul Judeţean Alba, confirmaţi cu COVID-19 la întoarcerea din concediu

Patru asistente şi un infirmer de la Spitalul Judeţean Alba, confirmaţi cu COVID-19 la întoarcerea din concediu

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Patru asistente şi un infirmier, din secţii diferite ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, au fost confirmaţi cu noul coronavirus la întoarcerea din concediul de odihnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit managerului SJU Alba Iulia, Diana Mârza, cei cinci angajaţi nu au revenit la serviciu înainte de primirea rezultatului testului
 
„Avem o procedură internă, potrivit căreia angajaţii care revin dintr-un concediu mai lung de şapte zile sunt testaţi anterior reluării activităţii. Cele patru asistente – două de la Chirurgie, una de la UPU şi o alta de la Recuperare Neurologică – nu au apucat să intre în spital”, a explicat Diana Mârza. Ea a adăugat că pacienţii sunt testaţi la internare, iar acolo unde este cazul unei internări mai îndelungate, se repetă procedura la şase zile.
 
„Am avut de la începutul pandemiei în total patru pacienţi care iniţial au fost negativi, iar în timpul internării s-au pozitivat”, a spus Diana Mârza. De asemenea, potrivit managerului, la SJU Alba Iulia au loc testări periodice ale angajaţilor în secţiile în care sunt trataţi pacienţi infectaţi cu COVID-19.
 
Tot personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia este testat pentru diagnosticarea COVID-19, înainte cu o zi de reluarea activităţii, după terminarea concediului de odihnă. Această măsură internă a fost adoptată pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor.
 
Astfel, în total, au fost testaţi, la reîntoarcerea din concediul de odihnă, până în prezent, peste 200 de angajaţi ai SJU Alba Iulia. Dintre aceştia, 4 asistenţi medicali şi 1 infirmier au fost depistaţi pozitiv, iar în cazul celorlalţi angajaţi rezultatele testelor au fost negative.
 
Cele 5 cadre medicale diagnosticate pozitiv nu şi-au reînceput activitatea până la primirea rezultatelor şi, astfel, nu a existat riscul răspândirii îmbolnăvirilor la nivelul SJU Alba Iulia. Testele în cazul angajaţilor se efectuează înainte cu o zi de reîntoarcerea din concediul de odihnă, iar rezultatele se primesc câteva ore mai târziu de la testare. Aceste cazuri au fost depistate în ultimele două săptămâni. Procedura se aplică în cazul concediilor de odihnă mai lungi de o săptămână.
 
De asemenea, precizăm că toţi angajaţii SJU Alba Iulia sunt testaţi periodic, la intervale prestabilite de timp, pentru diagnosticarea noului coronavirus SARS-CoV-2 şi ori de câte ori situaţia o impune. Personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID-19 este testat mai frecvent. În total, de la începutul evoluţiei pandemiei, s-au efectuat peste 1.000 de teste numai la personalul medical.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările