Patronul de pensiune din Alba Iulia judecat pentru trafic de minori rămâne în arest. Dosarul este în recurs la ÎCCJ

Patronul de pensiune din Alba Iulia judecat pentru trafic de minori rămâne în arest. Dosarul este în recurs la ÎCCJ

Bărbatul este în arest preventiv de un an de zile

Administratorul unei pensiuni din Alba Iulia judecat pentru trafic de minori rămâne în arest preventiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi, 2 mai, prelungirea măsurii şi menţinerea a arest a inculpatului Tibor Polgar.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Conform art. 300/2 si art. 160/b alin. 1 şi 3 din Codul de procedură penală constată legală şi temeinică măsura arestarii preventive a inculpatului Polgar Tibor, masură pe care o menţine. Onorariul parţial apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 25 lei, se va plati din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se afirmă în minuta instanţei supreme. Polgar este condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de 5 ani de închisoare. Dosarul se află în faza de recurs la ÎCCJ. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 27 iunie 2013.

Bărbatul a fost trimis în judecată în luna mai 2012, pentru proxenetism, trafic de minori şi act sexual cu un minor. Activitatea infracţională s-a desfăşurat la o pensiune din Alba Iulia, aflată în proprietatea familiei inculpatului. Potrivit procurorilor, Tibor Polgar (50 ani) a amenajat la subsolul pensiunii un club privat unde clienţii care doreau relaţii sexuale contra cost se întâlneau cu fete dispuse la practicarea prostituţiei, ce erau chemate de către inculpat. Bărbatul a recrutat în total cinci fete, dintre care trei minore, cu care a întreţinut relaţii sexuale contra cost deşi cunoştea că acestea nu au împlinit vârsta de 18 ani.
 
„După ce a recrutat-o pe minora D. C., inculpatul Polgar Tibor a contactat-o telefonic şi i-a propus să întreţină relaţii intime cu el, lucru cu care minora a fost de acord, primind pentru partida sexuală suma de 100 de lei. La scurt timp, inculpatul a contactat-o din nou telefonic şi i-a promis câştiguri băneşti în schimbul favorurilor sexuale oferite altor bărbaţi. A întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi printre care şi un cetăţean spaniol de la care a primit 50 de euro“, se susţine în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Administratorul pensiunii a procedat în acelaşi mod şi cu alte două minore pe care le-a plasat la clienţii pensiunii. „Inculpatul a continuat relaţia cu minora S.I. în sensul că i-a găsit clienţi români şi străini, cu care să întreţină relaţii sexuale atât la pensiune cât şi în alte locaţii. În dimineaţa de 24 aprilie 2012, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de lucrătorii de poliţie din cadrul BCCO Alba Iulia la pensiune, minora a fost găsită într-o cameră cu un cetăţean belgian“, se mai afirmă în rechizitoriu.

Alte precizări din rechizitoriu: „În cursul anului 2012, inculpatul Polgar Tibor a recutat-o telefonic pe minora K.A.D. şi a invitat-o la biroul său situat în apropierea pensiunii unde i-a propus să întreţină relaţii intime cu el contra cost, lucru care s-a şi întâmplat, aceasta primind suma de 50 de lei. Cu acea ocazie a asigurat-o pe minoră că o va ajuta să realizeze venituri, în schimbul oferirii serviciilor sexuale unor bărbaţi. În acest sens, inculpatul i-a preznetat minorei mai mulţi bărbaţi cu care aceasta în mod frecvent întreţinea relaţii sexuale normale şi orale în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 d elei şi 100 de lei. Totodată i-a propus minorei, ca după deschiderea barului din cadrul pensiunii să ofere companie clienţilor contra cost.”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările