Patroana unei pensiuni din Apuseni, care oferea minore clienţilor, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Patroana unei pensiuni din Apuseni, care oferea minore clienţilor, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Fosta pensiune de lângă DN74, unde au avut loc infracţiunile, este acum părăsită

Proprietara unei foste pensiuni din localitatea Poiana Ampoiului, comuna Meteş, a fost condamnată definitive de Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de 5 ani de închisoare pentru trafic de minori. Simona Todorescu (32 ani) este acuzată că a obligat două minore, angajate la pensiune, să întreţină relaţii sexuale cu clienţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sentinţa Curţii de Apel a fost pronunţată miercuri, 23 aprilie 2014. Judecătorii au mai acordat părţilor vătămate daune civile în valoare de 12.000 de lei. Simona Todorescu, cu domiciliul în satul Feneş - Zlatna, deţinea pensiunea Gura Ursului situată lângă drumul naţional 74, în localitatea Poiana Ampoiului. Aici au descoperit procurorii DIICOT în februarie 2011 două fete în vârstă de 14, respectiv 15 ani, pe care patroana le folosea la tot felul de munci gospodăreşti, dar pe care le trimitea şi să întreţină relaţii sexuale cu clienţii. 
 
Fetele, provenite din familii cu condiţii materiale precare, nu primeau niciun ban în urma serviciilor prestate, care erau cotabilizate de patrona localului în contul unor datorii pe care părinţii lor le-ar fi avut faţă de ea. Din declaraţii a reieşit că datoriile erau unele modice, în jur de circa 20 de lei. Procurorii au alertat şi inspectorii DSV după ce au constatat condiţii de preparare păstrare a mîncării greu de imaginat. Pensiunea a fost închisă imediat după "vizita" procurorilor şi a poliţiştilor. La instanţa de fond, Tribunalul Alba, femeia a primit 7 ani cu executare. În apel, pedeapsa a fost redusă cu doi, în principal datorită prevederilor noului Cod Penal. Magistraţii au emis miercuri, 23 aprilie, mandatul de arest preventiv. Condamnata va fi dusă în arestul IPJ Alba, de unde va ajunge, cel mai probabil, la Penitenciarul Aiud.
 
Pentru că a pus în pericol sănătatea clienţilor, Simona Todorescu a primit şi o amendă contravenţională, iar marfa i-a fost confiscată. Femeia nu a recunoscut faptele şi a susţinut în faţa anchetatorilor că minorele doar o ajutau din când în când la curăţenie şi prin bucătărie. Simona Todorescu a stat în arest preventiv în acest dosar timp de trei luni, din aprilie până la începutul lunii august 2011.
 
Femeia este judecată şi în dosarul “pensiilor ilegale” pentru instigare la fals în înscrisuri oficiale. Pentru aceeaşi infracţiune este judecat şi soţul femeii, Marius Todorescu. Cei doi sunt acuzaţi că au oferit bani unuia dintre cei doi lideri ai grupării spcializată în falsificarea de dosare de pensie şi acte de studiu, în scopul obţinerii unor diplome de bacalaureat. Dosarul se află în faza de judecată la Tribunalul Alba.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: