Pandemia scăpată de sub control. Într-un judeţ din Ardeal, numărul spitalizărilor a crescut 7 ori în 12 zile

Pandemia scăpată de sub control. Într-un judeţ din Ardeal, numărul spitalizărilor a crescut 7 ori în 12 zile

18 bolnavi sunt la ATI Foto Adevărul

Situaţia îmbolnăvirilor de COVID-19 pare scăpată de sub control. În Alba, numărul persoanelor spitalizate a crescut de peste şapte ori în 12 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, dacă în 8 septembrie erau internaţi în Alba 19 bolnavi de COVID - 19, dintre care 2 la ATI, luni, 20 septembrie, numărul acestora a ajuns, potrivit directorului executiv al DSP, Alexandru Sinea, la 138, din care 18 la ATI. Acesta a precizat că sunt ocupate toate paturile ATI şi pentru terapie acută, respectiv 14 la Aiud şi câte două la Blaj şi Alba Iulia.
 
Alexandru Sinea, directorul DSP Alba,  a precizat pentru Agerpres că, în caz de nevoie, ar putea fi suplimentat numărul paturilor de la ATI, pentru a asigura astfel tuturor pacienţilor acces la serviciile de sănătate necesare, dar că principala problemă este cea cauzată de numărul insuficient de medici ATI.
 
Luni, în Alba erau internaţi în total 138 de bolnavi de COVID - 19: 34 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (Secţia Infecţioase), 17 la Spitalul Municipal Blaj, 14 la Spitalul Orăşenesc Cugir, 13 la Spitalul Orăşenesc Abrud, 12 la spitalul din Câmpeni, 12 la Spitalul TBC Aiud, 10 la Spitalul Municipal Aiud, 8 la Spitalul Municipal Sebeş, a precizat Alexandru Sinea. Acestora li se adaugă cele 18 persoane spitalizate la ATI în Aiud, Alba Iulia şi Blaj, a adăugat directorul executiv al DSP Alba.
 
De la începutul pandemiei, în martie anul trecut, în Alba au fost depistate cu COVID - 19 un număr de 22.150 de persoane, după efectuarea a 255.822 de teste. Au fost declarate vindecate 20.717 persoane, iar 682 au decedat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările