Alba Iulia: Albaiulienii şi-au sfinţit holdele

Alba Iulia: Albaiulienii şi-au sfinţit holdele

Câteva sute de credincioşi din Alba Iulia au luat parte ieri după-amiază la slujba de Vecernie a Rusaliilor, după care au străbătut parcul din Cetate şi Bulevardul Transilaniei întro procesuiune religioasă până la biserica „Pogorârea Duhului Sfânt”. Aici, la lăsarea serii, soborul de preoţi a sfinţit apa şi holdele.

Alianţa dintre PSRM şi Blocul ACUM se află în pragul imploziei, după ce socialiştii pro-putinişti au depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu, miza fiind „controlul numirii Procurorului General al R.Moldova”.

acum 5 zile · comentarii (2)

La vremuri excepţionale se nasc alianţe providenţiale. Astfel, tot aşa cum, cândva, Michael Jackson a cântat în duet cu Stevie Wonder, iar USR a ales să meargă alături de Plus, aşteptăm ca celebrii entertaineri atmosferici Busu şi Romica Jurca să-şi dea mâinile în cel mai tare featuring meteorologic de până acum.

acum 6 zile · comentarii (0)

În istoria celor 25 de milioane de dolari recompensă pentru identificarea şi capturarea/uciderea lui Al Baghdadi, liderul ISIS/Daesh autointitulat Stat Islamic, o figură publică joacă un rol marcant: generalul kurd Mazloum Abdi, şeful SDF, Forţele Democratice Siriene, majoritar kurde din nord-estul Siriei.

acum 6 zile · comentarii (21)

„Tatăl viilor şi al vinului“ – iată renumele cu care a intrat în legendă un mare om, un mare agronom, un mare viticultor, stins din viaţă zilele trecute la 93 de ani şi jumătate, când încă mai conducea - cu doar trei săptămâni în urmă - o maşină, ca o cutie de mere roşii, un Tico, pe şerpuitul drum spre culmile viilor Drăgăşanilor.

acum 6 zile · comentarii (1)

Se spune că odată doi draci tineri s-au îndrăgostit de aceeaşi femeie, din cetatea Sucevei. Dragostea lor era atât de aprinsă, încât n-a putut s-o oprească nici măcar Scaraoţchi. Ei îşi petreceau mai tot timpul printre oameni, încercând să cucerească inima acelei femei. Unul îi umplea grădinile de flori, iar celălalt - casetele de bijuterii.

acum 6 zile · comentarii (5)

Au trecut deja câteva zile de când Palatul Victoria s-a îngălbenit, ce-i drept, într-o perioadă foarte grea, atât din punct de vedere intern, cât şi extern - raportându-ne la geopolitica regională şi relaţiile complexe pe care marile puteri le au între ele în ultima vreme - şi deja oamenii au început să ceară idei şi rezultate concrete.

acum 6 zile · comentarii (6)

Suntem la finalul campaniei pentru primul tur al unor alegeri orfane: puţini par să le dea atenţie şi chiar şi mai puţini par să le iubească. În ciuda a ceea ce spun mulţi, îndrăznesc să afirm că aceste alegeri sunt mult mai interesante decât la prima vedere şi am să mă refer, nu foarte structurat, la patru teme de avut în vedere.

acum 6 zile · comentarii (1)

Preşedintele Klaus Iohannis relansează negocierile cu producătorii de gaze din Marea Neagră în campania prezidenţială, schiţând un posibil proiect de ţară pentru următorii cinci ani: România, hub energetic regional. Şeful de stat se foloseşte de fereastra de oportunitate apărută după înlăturarea guvernului Dăncilă pentru a proiecta un model de dezvoltare geo-economică bazată pe valorificarea Mării Negre atât strategic, cât şi comercial.

acum 6 zile · comentarii (65)

Niciodată nu s-a mai spus aşa ceva în întreaga istorie a Alianţei din care facem şi noi parte. Niciodată nu şi-ar fi imaginat cineva să audă aceste remarci teribile, nu din partea vreunuia dintre competitorii mai noi sau mai vechi ai supremaţiei de securitate din spaţiul euro-atlantic, ci chiar din partea unui membru fondator NATO.

acum 6 zile · comentarii (28)

Alianţa formată din Blocul ACUM şi PSRM, care asigură guvernarea la Chişinău, este în pragul disoluţiei, deşi anumite medii diplomatice de peste Prut susţin că aceasta va continua, chiar dacă Igor Dodon şi socialiştii pro-putinişti vor să numească un „procuror general al R.Moldova” pe placul lor, şi nu în baza unor criterii obiective stabilite de ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, şi premierul Maia Sandu.

acum 7 zile · comentarii (2)

Deşi facem parte dintr-o generaţie care a prins şi era analogică şi revoluţia digitală, învăţând astfel să căutăm unde trebuie, fără să credem că totul ni se cuvine şi ne aşteaptă de-a gata, ne e destul de greu să ajungem la unele adevăruri, în pofida documentării acestora, pentru că sursele se înmulţesc odată cu numărul pasionaţilor implicaţi.

acum 7 zile · comentarii (1)

Tocmai din această cauză şi din multe altele a fugit probabil Vasilica din Palatul Victoria, fără să facă predarea-primirea cuvenite către înlocuitori, la fel şi unii dintre foştii miniştri pesedişti, în special marele specialist de la Finanţe, Orlando Teodorovici, care n-a avut curajul să predea ministerul adversarului Florin Cîţu! În urma lor, potopul! Cei care n-au fugit au rămas până la final din diverse motive.

acum 7 zile · comentarii (0)
Postari Recente